Na tropické horúčavy, tropický variant zemiakového šalátu - namiesto majonézy kokosové mlieko.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie V krajacom na hranolky. Dame varit v osolenej vode do "skoro" makka . Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej kurkumi do vody aby mali peknu zltu farbu.
- 2
Mladu cukinu a mrkvu nakrajane V krajacom na jullien, na zapalky. Tak isto na nakrajame na palicky farebne papriky aj jarnu cibulku nakrajame po dlzke na 3-4 cm pasiky a polku nakrajanej jarnej cibulky.
- 3
Do rozohriateho woku si dame rozohriat trosku oleja a zacneme pridavat zeleninu podla tvrdosti a robime " stir fry " ( miesame a opekame ) - nedusime !, nakoniec pridame predvarene zemiaky a este i -2 stir fry. V miske si zmiesame kokosove mlieko , sojovu omacku trosku sezamoveho oleja ochutime (v azijskej kuchyni vzdy pridaju spetku cukru ). Nalev pridame do woku a prevarime a poriadne premiesame, posledne dame zvysok jarnej cibulky a nakrajane cerstve koriandrove listky.
- 2
Diskusia k receptu