Letný zemiakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Na tropické horúčavy, tropický variant zemiakového šalátu - namiesto majonézy kokosové mlieko.
15 minut minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie V krajacom na hranolky.
Dame varit v osolenej vode do "skoro" makka .
Scedime a odlozime na stranu.
Ja som pridal trosku praskovej kurkumi do vody aby mali peknu zltu farbu.
- Mladu cukinu a mrkvu nakrajane V krajacom na jullien, na zapalky.
Tak isto na nakrajame na palicky farebne papriky aj jarnu cibulku nakrajame po dlzke na 3-4 cm pasiky a polku nakrajanej jarnej cibulky.
- Do rozohriateho woku si dame rozohriat trosku oleja a zacneme pridavat zeleninu podla tvrdosti a robime " stir fry " ( miesame a opekame ) - nedusime !, nakoniec pridame predvarene zemiaky a este i -2 stir fry.
V miske si zmiesame kokosove mlieko , sojovu omacku trosku sezamoveho oleja ochutime (v azijskej kuchyni vzdy pridaju spetku cukru ).
Nalev pridame do woku a prevarime a poriadne premiesame, posledne dame zvysok jarnej cibulky a nakrajane cerstve koriandrove listky.