Letný zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Na tropické horúčavy, tropický variant zemiakového šalátu - namiesto majonézy kokosové mlieko.

15 minut minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie V krajacom na hranolky. Dame varit v osolenej vode do "skoro" makka . Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej kurkumi do vody aby mali peknu zltu farbu.
  2. Mladu cukinu a mrkvu nakrajane V krajacom na jullien, na zapalky. Tak isto na nakrajame na palicky farebne papriky aj jarnu cibulku nakrajame po dlzke na 3-4 cm pasiky a polku nakrajanej jarnej cibulky.
  3. Do rozohriateho woku si dame rozohriat trosku oleja a zacneme pridavat zeleninu podla tvrdosti a robime " stir fry " ( miesame a opekame ) - nedusime !, nakoniec pridame predvarene zemiaky a este i -2 stir fry. V miske si zmiesame kokosove mlieko , sojovu omacku trosku sezamoveho oleja ochutime (v azijskej kuchyni vzdy pridaju spetku cukru ). Nalev pridame do woku a prevarime a poriadne premiesame, posledne dame zvysok jarnej cibulky a nakrajane cerstve koriandrove listky.