Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom.
Príloha: jablková ryža.
Postup
- Suroviny, ktoré som použila.
- Dáme si roztopiť troška slaninky.
- Na slaninu pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolené, okorenené. Rýchlo opečieme, miešame.
- Zeleninu pokrájame na hranolky, kocky, ako chcete. Ja som využila ten šikovný Šalát Mejker.
- Zeleninu pridáme k mäsu. Chvíľu opečieme, podlejeme ciderom 2,5-3 dl, opekáme do mäkka, netreba zakrývať, iba občas premiešať, kura je už prakticky hotové a zelenina môže ostať mierne chrumkavá.
- Aby som ostala v téme, urobila som jabĺčkovú ryžu. Umytú prepláchnutú ryžu klasicky opečieme na oleji, pridáme jablko nakrájané na kocky, posolíme, pridáme zo 3 klinčeky, podlejeme vodou 1:2 a udusíme do mäkka.
- Medzitým sa udusilo mäsko. Ak treba, dosoľte, dochuťte podľa svojej chuti.
- A urobila ryža, môžeme nakladať. Ľahké, chutné, letné, trošku sladké, trošku pikantné. Vyskúšajte :)