Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža.

Postup

  1. Suroviny, ktoré som použila.
  2. Dáme si roztopiť troška slaninky.
  3. Na slaninu pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolené, okorenené. Rýchlo opečieme, miešame.
  4. Zeleninu pokrájame na hranolky, kocky, ako chcete. Ja som využila ten šikovný Šalát Mejker.
  5. Zeleninu pridáme k mäsu. Chvíľu opečieme, podlejeme ciderom 2,5-3 dl, opekáme do mäkka, netreba zakrývať, iba občas premiešať, kura je už prakticky hotové a zelenina môže ostať mierne chrumkavá.
  6. Aby som ostala v téme, urobila som jabĺčkovú ryžu. Umytú prepláchnutú ryžu klasicky opečieme na oleji, pridáme jablko nakrájané na kocky, posolíme, pridáme zo 3 klinčeky, podlejeme vodou 1:2 a udusíme do mäkka.
  7. Medzitým sa udusilo mäsko. Ak treba, dosoľte, dochuťte podľa svojej chuti.
  8. A urobila ryža, môžeme nakladať. Ľahké, chutné, letné, trošku sladké, trošku pikantné. Vyskúšajte :)