Hovädzí sendvič
Hovädzí sendvič

Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami fotorecept

sracz - fotkasracz, 7. apríla 2018
Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept)
Foto: sracz

K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte aj deťom; dokonca aj tým, ktoré do jedenia musíte Zobraziť celý popisK stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte aj deťom; dokonca aj tým, ktoré do jedenia musíte „prosiť“. Druh mäsa a finálnu úpravu si môžete voliť podľa vlastných chutí, obsahu komory, či špajze, ktorý Vám práve zavadzia vo voľnom pohybe po kuchyni. Jeden z množstva technologických krokov je však podmienkou obmedzujúcou a zároveň nutnou: použitý druh mäsa je potrebné, pred jeho následnou úpravou, trpezlivo dôkladne pokrájať na jemné „slížiky“!

2-4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
5-6 PL (alebo slnečnicový)
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti
2-3 KL
1-2 ks väčšia
Na dokončenie:
podľa potreby (alebo žemle, bagetka, veka)
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    v podstate je to všetko, čo som na prípravu týchto raňajok potreboval; chýbajú tam iba variabilné prvky na dokončenie sendvičov, ktoré si zostavíte podľa chutí jednotlivých členov Vašich ctených rodín

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z kúpeného kúska hovädzej roštenky som odstránil časti, ktoré „nelahodili mojemu oku”, umyl ho pod tečúcou studenou vodou, osušil a následne pokrájal na takéto „tenkie rezančoke”

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v panvici som rozohrial 2÷3 PL kukuričného oleja, ale vhodný je aj slnečnicový, či mix-rastlinný, na ktorom som zo 3÷4 minútky prudko orestoval pokrájané mäso, než sa postupne „pozaťahovalo” a na záver ho „korunoval” 1÷2 PL masla; priebežne som očistil a pokrájal väčšiu žltú cibuľu (pri pokuse # 2, jej ∑ zväčším minimálne „dupľom”, lebo po orestovaní, vložená v komplexe sendviča, chutí úžasne)

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    orestované mäso so „zakvapkal” Worcester_sósom (Worcestershire sauce), premiešal, „okoštoval” a až teraz dochutil čerstvo mletým čiernym korením a soľou; po opätovnom ochutnaní

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    som ho povyberal na pomocný tanier a odložil do vyhriatej rúry, aby ostalo teplé; na druhej panvici, opäť s 2÷3 PL oleja som orestoval cibuľu pokrájanú asi na 5 mm hrubé „mesiačiky”, ktorú som vo „finále”

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    opäť „nadstavil” 1÷2 PL masla; nech Vás, prosím, nepohoršuje zlato-hnedá farba cibule, na jazyku i v „pusinke” Vás prekvapí príjemným „šmakom”

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nuž a polotovary mám prakticky hotové a môžem „kompletovať gazdiniakov sendvič”; krajce chleba (kto má chuť, môže si ich opiecť v hriankovači, alebo na suchej panvici) som ponatieral majonézou,

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na jeden krajec rozložil orestované teplé kúsky mäsa (boli uložené vo vyhriatej rúre),

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na neho orestovanú cibuľu,

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    „zadekľoval” druhým krajcom, ozdobil halúzkou petržlenovej vňate, to kvôli Vám, aby výsledné dielo lahodilo aj oku a dobrú chuť!

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a komu sa nechce skladať takéto „leporelo”, naloží si obsahy panvíc „per partes” na tanier a zje všetko pomocou vidličky, ako ja „gádžo spod Šibenej hory v Košiciach”; ale starostlivé manželky a mamičky zvlášť sa ešte chvíľku môžu pohrať s listami romain šalátu, či rukolou, majonézou, kečupom, tatárskou omáčkou, alebo plnotučnou horčicou „Liptov” a pre svojich miláčikov a deťúrence poskladať netradičné raňajky, či občerstvenie na chalupe, chate i v prírode podľa vlastnej fantázie a chutí „kostovníkov a hladošov“.

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    dnes Vám posielam pozdrav z Peorie s večerným pohľadom na naše ruže odfotené pomocou blesku.

    Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

kikusiatko1507
Oo,to je nadhera,ako ranajkove sendvice,tak I ruze vo vecernom sumraku :-) neda sa nevyjadrit obdiv...dakujem :-)
atina47
Dobry napad, chutne jidlo a po nem dobre pivko, to by sedlo, jen jsme mizerni pivari, kdyby zaviselo na nas tak pivorar zkrachuje, co zustane z pul litru jde na listy kyticek.
frezia68
Dobre si navaril......pre mňa už taký sendvič nie je.....zuby nezvládnu taký odkus :-))))) Ale tie ruže sú krásne :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia