Makový závin

Lekvárovo-makový závin (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Slivkový lekvár a mak je výborná kombinácia. A ak je v závine, tak je to úplná bomba :-))

15 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie. Pridáme k múke, cukru, roztopenému maslu, štipke soli, vajcu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste, 1-1 1/2 hod.
  2. Cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku prsta. Potrieme lekvárom a posypeme mletým makom. Ak máte radi sladšie záviny, môže sa posypať aj trochu cukrom.
  3. Naplnené cesto zrolujeme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
  4. Pečieme na 190 stupňov, asi 15-20 min. (mne trochu plnka vytiekla, ale nám to nevadí)