Makový závin
Lekvárovo-makový závin (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Slivkový lekvár a mak je výborná kombinácia. A ak je v závine, tak je to úplná bomba :-))
15 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie. Pridáme k múke, cukru, roztopenému maslu, štipke soli, vajcu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste, 1-1 1/2 hod.
- Cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku prsta. Potrieme lekvárom a posypeme mletým makom. Ak máte radi sladšie záviny, môže sa posypať aj trochu cukrom.
- Naplnené cesto zrolujeme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
- Pečieme na 190 stupňov, asi 15-20 min.
(mne trochu plnka vytiekla, ale nám to nevadí)