Pečené buchty
Lekvárové buchtičky bez kysnutia
Autor receptu: jankadomka
Tieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode.* A raz mi mama ukázala univerzálne cesto bez kysnutia, ktoré bolo ako
stvorené na “TIE” lekvárové buchtičky z obchodu. Samozrejme, môžete ich plniť čím len chcete. Napríklad aj pudingom alebo
tvarohom. Je to len na vás ?
24 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si hlboký plech 20x30 cm.
- Do veľkej misy dáme všetky ingrediencie okrem bielkov a začneme miesiť cesto.
- Do už jemne prehneteného cesta pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. A teraz to všetko musíme dobre pracovať na husté cesto, ktoré sa odlepuje od misy.
- Hneď ako sme spokojní s cestom, môžeme s ním ďalej pracovať. Cesto rozdelíme na 24 kúskov, ktoré rozvaľkáme na placku. Do stredu placky dáme lekvár a zabalíme do guľôčky.
- Ukladáme do plechu tak, že si namastíme ruky olejom a dobre pomažeme aj guľôčku.
- Keď naplníme plech, šup s ním do rúry na 180 °C cca 25 minút.
- Hneď po upečení prikryjeme cesto mokrou utierkou a necháme úplne vychladnúť. Vtedy cesto pekne zmäkne a ostane dlho vláčne. ?