Pečené buchty

Lekvárové buchtičky bez kysnutia

Autor receptu: jankadomka

Tieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode.* A raz mi mama ukázala univerzálne cesto bez kysnutia, ktoré bolo ako stvorené na “TIE” lekvárové buchtičky z obchodu. Samozrejme, môžete ich plniť čím len chcete. Napríklad aj pudingom alebo tvarohom. Je to len na vás ?

24
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si hlboký plech 20x30 cm.
  2. Do veľkej misy dáme všetky ingrediencie okrem bielkov a začneme miesiť cesto.
  3. Do už jemne prehneteného cesta pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. A teraz to všetko musíme dobre pracovať na husté cesto, ktoré sa odlepuje od misy.
  4. Hneď ako sme spokojní s cestom, môžeme s ním ďalej pracovať. Cesto rozdelíme na 24 kúskov, ktoré rozvaľkáme na placku. Do stredu placky dáme lekvár a zabalíme do guľôčky.
  5. Ukladáme do plechu tak, že si namastíme ruky olejom a dobre pomažeme aj guľôčku.
  6. Keď naplníme plech, šup s ním do rúry na 180 °C cca 25 minút.
  7. Hneď po upečení prikryjeme cesto mokrou utierkou a necháme úplne vychladnúť. Vtedy cesto pekne zmäkne a ostane dlho vláčne. ?