Lečo
Lečo s hubami crimini pre dvoch (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami.* Paľko Mikulík, B. P. by jednoducho poznamenal, „aj tak še dá i tak še dá a
bizovňe bi mi šmakovalo“! O hubách slovenských lesov, lúk a strání si tu môžem nechať iba snívať. Dobré domáce lečo nie je
problém a tak som ho okrášlil tvrdšími crimini zo supermarketu. Váčšina z Vás, milí priatelia, určite pozná nepriehľadné
množstvo možností, ako chuťovo osloviť a potešiť svojich najbližších, rôznymi "echt" . Veď vy si už iste poradíte! Dobrú chuť!
2 porcie |
12-15 minút príprava |
12-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Aj v malom množstve je ukrytá vynikajúca chuť, resp. v jednoduchosti je krása!
- Na oleji (akýmsi zázrakom som naďabil na „Zvjezda“ od Jadranského mora) som orestoval pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s jej zelenými „pierkami“, spolu s bielou časťou póru. Potom pridal pokrájané hrubostenné papriky, premiešal, podusil a
- rozložil balenie pokrájaných „crimini“, posypal ich mletými zrniečkami borievky (jalovca), posledné zvyšky zo Silickej planiny na našom Above, ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Opäť ľahko zmiešal a zo 5 minút podusil.
- vložil som pokrájanú veľkú paradajku, premiešal a dusil ešte 5-7 minút, pridal kocku masla,
- „vbuchol“ dve vajíčka, ak by boli malé tak pridám ešte jedno, opatrne zmiešal, minútku dve povaril a lečko bolo hotové!
- Podával som ho so strúhaným parmigiano reggiano, lebo liptovský oštiepok tu nedostanete ani za všetky klenoty sveta. Vychutnali sme si ho s doma upečeným rascovým chlebíkom.