Lákavé rezy - Bounty

matased - fotkamatased, 20. októbra 2010
Lákavé rezy - Bounty
Foto: matased

Tento zákusok mi raz prišiel mailom od kamarátky a okamžite ma na pohľad zaujal. A po upečení ma zaujal aj chuťovo.

20
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
200 g
2 PL
150 g
3 PL
1 ks
Náplň:
6 ks
100 g
250 g
Krém:
6 ks
4 PL
400 ml
50 g
200 g
1 balík




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, nakrájame tuk, pridáme kakao, práškový cukor a prilejeme mlieko.Všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta nastrúhame na vymazaný a múkou vysypaný plech - hlbší ( 30 x 40 cm) Kokosová náplň: Z bielkov si vyšľaháme sneh, postupne doň prisypávame práškový cukor a ručne zľahka vmiešame kokos. Náplň rovnomerne rozotrieme na nastrúhanú polovicu cesta. Druhú polovicu cesta nastrúhame na kokosovú náplň a dáme piecť do predhriatej trúby.

  2. 2

    Krém: Žĺtky, múku, mlieko a práškový cukor premiešame a uvaríme na hustú kašu, za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach doň pridávame vychladnutú kašu. Šľaháme, až kým nevznikne hladký krém. Hotový krém natrieme na upečený múčnik.

  3. 3

    Rozpustenou polevou ( pripravíme ju podľa návodu) rovnomerne pofŕkame povrch zákuska.

Diskusia k receptu

marianne69
bude vyborny,mam rada vsetko,co sa obtrie okolo kokosu.urcite si ho spravim.
matased
všetkým ho doporučujem, nie je až taký zložitý...a ďakujem.
matased
Jeden - dva kúsky okoštovať - to na váhu nebude mať žiadny vplyv tetrisss, horšie na psychiku je nedať si a potom na to neustále myslieť....viem, o čom hovorím.
zasterka
Júúúj to je určite veľká pochúťka, ja kokos môžem snáď všade, takže toto rada vyskúšam, KK
valeri
Ty si snáď vedela, že tento recept hľadám :-)). Na budúdi víkend potrebujem viac napiecť, prišiel mi veľmi vhod. Ď. :-)
klaura
hneď sa mi zapáčil ... zajtra pečiem :) už je v KK
13juli
Vyborny zakusok dcere sa pacil podla vzhladu tak som ho vcera upiekla a polovicku sme hned aj zjedli. Fakt je vyborny vsetci co lubite kokos pecte ho !!!
piczur
Som milovníčka kokosu, určite vyskúšam, už je v KK
shelley2mmm
Ked manzel prvykrat prisiel na Slovensko, velmi si oblubil nase kokosove cokoladky.. tu mu velmi chybaju... skusim vyskusat tento receptik...urcite ho potesim :D
dorisa
Koláčik vyzerá kráááááásne, kokos milujem, recept si ukladám, určite upečiem.
3sandra3
jooooj, toto musí byť pochúťka,,, mňam,,,musím urobiť našim
huta
jaj, ale je pekný, aj ten sa mi zdá jednoduchý,dobréééééééééé, ukladám
sovka62
Včera som sa prehrabovala v tom, čo som si uložila do KK a narazila som na tvoj recept. Pôvodne som ho chcela upiecť už skôr, ale poznáš to, zíde z očí, zíde z mysle. Ale teraz bol ten správny čas, tak som sa dnes do toho pustila. Mala som trochu starosti s nastrúhaním cesta, tú spodnú časť som celkom nezvládla, dopadlo to tak, že niekde ako klas, niekde ako vlas. Tak som ho v plechu rozvaľkala do rovnakej vrstvy a bolo. A na vrchnom som si už dala záležať. Rozdelila som cesto na osem dielov a plech opticky tiež na osem a tak som to zvládla lepšie. Ale nabudúce ho zamiesim s maslom a dám ho deň vopred do chladničky, to bude ako kameň a bude sa strúhať lepšie. A ten krém, to ti teda musím napísať zvlášť, je geniálny (ako hovorí moja vnučka). Ale aj musí byť, lebo nastavované krémy sú vždy lepšie s múkou ako s pudingom, proste iná, lepšia chuť. Najradšej by som si z neho bola nabrala do misky a vylízala. Ale ovládla som sa. A aby bol koláč naozaj sviatočný, celý som ho poliala čokoládovou polevou. Už sa teším na zajtra, keď ho ochutnám v kompletnej zostave. Veľmi pekne ti ďakujem za recept a želám krásne Vianoce.
matahari1974
Kolačik upečeny len nabuduce ho budem piecť v menšom plechu....Ale inač je vyborny dakujem...
andysvat75
ja som tento zákusok dnes piekla, ale tá kokosová plnka zostala veľmi suchá a rozsýpala sami. netreba tam dať menej kokosu, aby to bolo "šťavnatejšie"?
matased
@andysvat75 , aj ja mávam tú plnku takú a neskúšala som ju robiť ináč...možno keď sa ten kokos pridá v menšom množstve, tak to bude naozaj lepšie, vyskúšaj a daj vedieť. V surovinách som opísala všetko správne.
andysvat75
ok, vyskúšam, alebo je to v tom kokose, lebo bolo mi povedané, že je aj kokos múčka tak uvidím nabudúce
heluienka
koláčik som robila, ale bola som z neho trošku sklamaná, bol dosť suchý, ten kokos by bolo dobré asi s niečim zmiešať.
larrinka
Dakujem za recept, kolacik je velmi chutny, ale presne nabuduce skusim dat menej kokosu, ale porozmyslam nad nejakym zlesovakom a dam vediet:) ale je mnamkovy!!!
aankaa
tak ja som tento recept objavila až teraz,páči sa mi a premýšľam,že namiesto kokosu použijem orechy.....či?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia