Foto: matased
Tento zákusok mi raz prišiel mailom od kamarátky a okamžite ma na pohľad zaujal. A po upečení ma zaujal aj chuťovo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
6 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
Krém: | |
6 ks |
|
4 PL |
|
400 ml |
|
50 g |
|
200 g |
|
1 balík |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, nakrájame tuk, pridáme kakao, práškový cukor a prilejeme mlieko.Všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta nastrúhame na vymazaný a múkou vysypaný plech - hlbší ( 30 x 40 cm) Kokosová náplň: Z bielkov si vyšľaháme sneh, postupne doň prisypávame práškový cukor a ručne zľahka vmiešame kokos. Náplň rovnomerne rozotrieme na nastrúhanú polovicu cesta. Druhú polovicu cesta nastrúhame na kokosovú náplň a dáme piecť do predhriatej trúby.
- 2
Krém: Žĺtky, múku, mlieko a práškový cukor premiešame a uvaríme na hustú kašu, za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach doň pridávame vychladnutú kašu. Šľaháme, až kým nevznikne hladký krém. Hotový krém natrieme na upečený múčnik.
- 3
Rozpustenou polevou ( pripravíme ju podľa návodu) rovnomerne pofŕkame povrch zákuska.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu