Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Zaujímavý a efektný recept, ktorý je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok stojí za to.

4
porcie
40 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V mäse urobíme hlboké zárezy, ale neprerežeme úplne. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou.
  2. Na plnku zalejeme pokrájané rohlíky vývarom, vktorom sme rozšľahali žĺtky a necháme napučať. V panvici rozpálime olej, maslo a opečieme do sklovita pokrájanú cibuľku, pridáme aj pretlačený cesnak. Šampiňóny očistíme papierovým obrúskom, pokrájame na plátky a pridáme k opraženej cibulke a cesnaku. Krátko opečieme.
  3. Rohlíky vyžmýkame, spojíme so šampiňónmi, osolíme, okoreníme, primiešame mletú červenú papriku a posekanú bazalku alebo petržlen. vňať. Na záver zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
  4. Zárezy v mäse naplníme pripravenou plnkou a previažeme kuchynskou niťou. Zvyšnú plnku použijeme na suflé.
  5. Naplnené mäso položíme na alobal a pokladieme kúskami masla.
  6. Obložíme plátkami slaninky.
  7. Zabalíme pevne do alobalu a uložíme do zapekacej misky alebo pekáčika. Podlejeme vodou a pečieme pri 200st.C 45 minút.
  8. Potom alobal otvoríme a dopečieme 25 minút. Vtedy vložíme upiecť do rúry aj suflé, ktoré sme si pripravili takto : misky na suflé sme vymazali maslom a vysypali strúhankou. Naplníme ich zvyšnou pĺnkou a posypeme parmezánom. Upečené suflé.....
  9. ....a upečené mäso.
  10. Mäso necháme v alobale chvíľku odpočinúť a potom režeme ostrým nožom( ideálny je elektrický) na plátky. Výpek zlejeme a použijeme na omáčku.
  11. Na omáčku si z masla, oleja a múky urobíme zásmažku, pridáme ostatné ingrediencie, zalejeme výpekom i vývarom a chvíľu povaríme.
  12. Omáčku potom precedíme.
  13. Servírovanie: na tanier uložíme suflé, ryžu, mäsové hrebienky a podlejeme omáčkou.