Plnené rožteky
Plnené rožteky

Lahodné rožky bez kysnutia

mojaradost - bez fotkymojaradost, 3. mája 2017

Objavila som ich na internete, sú naozaj výborné!

32
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 bal
200 ml
1 PL
100 ml
1 KL
42 g čerstvé
200 ml
Náplň:
Na potretie:
1 ks
1 PL teplé




Postup

  1. 1

    Cesto: Do 200 ml teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a trochu múky. Necháme vzísť kvások. Asi 10 minút.

  2. 2

    Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. S cestom hneď pracujeme bez kysnutia. Rozdelíme ho na 4 časti.

  3. 3

    Každú časť rozvaľkáme do kruhu na hrúbku pol centimetra a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme Nutellu alebo plnku podľa svojej chuti. Okraje pri plnke preložíme, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Spolu máme 32 rohlíčkov.

  4. 4

    Uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme postáť 15 minút. Povrch potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s jednou lyžicou teplého mlieka. Upečieme pri teplote 180 °C do zlatista. Dĺžka pečenia podľa potreby. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Sú naozaj vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení. Sú ľahké ako pierko, len sa tak po nich zaprášilo. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Tvoje rožky jsou nejen lahodné, ale i výstavní! Nádherně pampúškové, smotané jako jeden, překrásné foto! Jsi šikovná! Díky za receptík!
1x dosa
janikbj
jejdanenky, ukážkové rohlíčky.. určite vyskúšam a už teraz ďakujem za recept, lebo nepochybujem, že budú minimálne tak chutné, ako sú krásne 5*
bukso
vyzerajú úžasne, určite budú aj dobré, ja mám podobný recept, len tam nejde smotana, určite ich vyskúšam
afataga
@Joevinohrad (11.5.2017 05:54)

ja ked potrebujem do kolaca trochu mlieka, rozmiesam si smotanu, alebo jogurt s vodou tak pol na pol a pouzijem miesto mlieka, nemam s tym nikdy problem, smotanu hociaku, aku mas doma
zitar
Dnes som piekla Tvoje rožky, výborný recept, s cestom sa dobre pracovalo a rožky vyšli vynikajúco.
Myslela som, že keď cesto nebude kysnúť, že to nebude ono, ale opak je pravdou. Som milo prekvapená a už mám v pláne piecť ich aj na slano, napr. so škvarkovou náplňou.
kucharka
Upečené a ochutnané .... výborné. Robila som pol dávky s lekvárom a pol s nutellou. Tieto na fotke beriem na školskú akciu, sú nachystané ale ešte neposypané cukrom. Najlepšie je, že sa nemusí čakať na kysnutie cesta, pre takých ako ja, čo majú radi sladké a nemajú veľa času je tento recept na nezaplatenie.
Ďakujem za recept. Pekný večer.


1x haji
nenocka
Skvelý recept, robím so slivkovým lekvárom a len tak sa po nich zapráši :-) Dnes sa chystám cesto použiť na osie hniezda, uvidíme, ako to dopadne ;-)
mojaradost
Neskúšala som ich zamraziť. Takže Vám neviem poradiť. Skúste dať zopár kúskov a uvidíte, aké budú po rozmrazení. Ale myslím, že by sa im nič nemalo stať:))
ketrin1
Tento recept je najlepší iné už nerobím ďakujem