Lahodné rožky bez kysnutia

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 3. mája 2017 13:23
Ďalšie jej recepty »

Objavila som ich na internete, sú naozaj výborné!

32
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 bal
200 ml
1 PL
100 ml
1 KL
42 g čerstvé
200 ml
Náplň:
Na potretie:
1 ks
1 PL teplé
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Do 200 ml teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a trochu múky. Necháme vzísť kvások. Asi 10 minút.

  2. 2

    Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. S cestom hneď pracujeme bez kysnutia. Rozdelíme ho na 4 časti.

  3. 3

    Každú časť rozvaľkáme do kruhu na hrúbku pol centimetra a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme Nutellu alebo plnku podľa svojej chuti. Okraje pri plnke preložíme, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Spolu máme 32 rohlíčkov.

  4. 4

    Uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme postáť 15 minút. Povrch potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s jednou lyžicou teplého mlieka. Upečieme pri teplote 180 °C do zlatista. Dĺžka pečenia podľa potreby. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Sú naozaj vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení. Sú ľahké ako pierko, len sa tak po nich zaprášilo. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist