Lahodné rožky bez kysnutia

mojaradostMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 3. mája 2017 13:23
Ďalšie jej recepty »

Objavila som ich na internete, sú naozaj výborné!

32
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 bal
200 ml
1 PL
100 ml
1 KL
42 g čerstvé
200 ml
Náplň:
Na potretie:
1 ks
1 PL teplé

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Do 200 ml teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a trochu múky. Necháme vzísť kvások. Asi 10 minút.

  2. 2

    Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. S cestom hneď pracujeme bez kysnutia. Rozdelíme ho na 4 časti.

  3. 3

    Každú časť rozvaľkáme do kruhu na hrúbku pol centimetra a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme Nutellu alebo plnku podľa svojej chuti. Okraje pri plnke preložíme, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Spolu máme 32 rohlíčkov.

  4. 4

    Uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme postáť 15 minút. Povrch potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s jednou lyžicou teplého mlieka. Upečieme pri teplote 180 °C do zlatista. Dĺžka pečenia podľa potreby. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Sú naozaj vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení. Sú ľahké ako pierko, len sa tak po nich zaprášilo. Dobrú chuť!

ohodnoť recept:
Hlasovalo 30 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist