Plnené rožteky
Plnené rožteky

Lahodné rožky bez kysnutia

mojaradost - bez fotkymojaradost, 3. mája 2017

Objavila som ich na internete, sú naozaj výborné!

32
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 bal
200 ml
1 PL
100 ml
1 KL
42 g čerstvé
200 ml
Náplň:
Na potretie:
1 ks
1 PL teplé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Do 200 ml teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a trochu múky. Necháme vzísť kvások. Asi 10 minút.

  2. 2

    Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. S cestom hneď pracujeme bez kysnutia. Rozdelíme ho na 4 časti.

  3. 3

    Každú časť rozvaľkáme do kruhu na hrúbku pol centimetra a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme Nutellu alebo plnku podľa svojej chuti. Okraje pri plnke preložíme, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Spolu máme 32 rohlíčkov.

  4. 4

    Uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme postáť 15 minút. Povrch potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s jednou lyžicou teplého mlieka. Upečieme pri teplote 180 °C do zlatista. Dĺžka pečenia podľa potreby. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Sú naozaj vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení. Sú ľahké ako pierko, len sa tak po nich zaprášilo. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jejdanenky, ukážkové rohlíčky.. určite vyskúšam a už teraz ďakujem za recept, lebo nepochybujem, že budú minimálne tak chutné, ako sú krásne 5*
Tvoje rožky jsou nejen lahodné, ale i výstavní! Nádherně pampúškové, smotané jako jeden, překrásné foto! Jsi šikovná! Díky za receptík!
1x dosa