Medové koláčiky

Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky

Autor receptu: siuuu

U nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky. Okrem nich robievam ešte točený medovník so slivkovým lekvárom, orechmi a kandizovaným ovocím.

30
porcií
10 minút
príprava
17-20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Všetky prísady (okrem cukrov určených na posypanie) zmiesime na kompaktné polotuhé cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a 3/4 hodinku necháme odpočívať v chlade. Následne vyvaľkáme na hrúbku cca 3/4 - 1 cm (odporúčam použiť silikónovú alebo podobnú podložku, cesto trocha lepí). Ja zo sušeného ovocia používam sušené brusnice a kandizovanú pomarančovú kôru, ktorá krásne tieto koláčiky ovonia.
  2. Pokrájame na trojuholníky, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 175°C pečieme 17 - 20 minút (treba si odsledovať, aby sa príliš neupiekli). Posypeme zmesou vanilkového a práškového cukru.