Rybací šalát
Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Použite marinované sleďové ryby. Nemusí byť vždy majonéza, stačí aj kyslá smotana, aby si to mohli aj dámy vychutnávať.
5 - 6 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Ja som použil tieto ryby, ale môžete použiť aj iné. Celý obsah nalejeme do sitka, nech pôvodný nálev odtečie. Potom použijeme ryby, ktoré krájame na 2 cm kusy. Cibule použijeme asi polovicu z celkového množstva. Tú nemusíme krájať, v týchto rezoch je pokrájaná na jemno.
- Všetky napísane suroviny dáme do misy.
- Všetko zmiešame a dáme do skla na osem a viac hodín odležať v chlade.
- A môžeme konzumovať. Najlepšie toto ostro-kyslé jedlo vychutnáte po nejakej oslave. Je to vyprošťovák vhodný aj pre dámičky. Pre mňa ešte plus čili omáčka.