Rybací šalát

Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Použite marinované sleďové ryby. Nemusí byť vždy majonéza, stačí aj kyslá smotana, aby si to mohli aj dámy vychutnávať.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. Ja som použil tieto ryby, ale môžete použiť aj iné. Celý obsah nalejeme do sitka, nech pôvodný nálev odtečie. Potom použijeme ryby, ktoré krájame na 2 cm kusy. Cibule použijeme asi polovicu z celkového množstva. Tú nemusíme krájať, v týchto rezoch je pokrájaná na jemno.
  2. Všetky napísane suroviny dáme do misy.
  3. Všetko zmiešame a dáme do skla na osem a viac hodín odležať v chlade.
  4. A môžeme konzumovať. Najlepšie toto ostro-kyslé jedlo vychutnáte po nejakej oslave. Je to vyprošťovák vhodný aj pre dámičky. Pre mňa ešte plus čili omáčka.