Tento recept na rybaci salat som dostala od rybara. Vyskusala som uz rozne rybacie salaty,ale najlepsie nam a mojim znamym chuti tento lahky Zobraziť celý popisTento recept na rybaci salat som dostala od rybara. Vyskusala som uz rozne rybacie salaty,ale najlepsie nam a mojim znamym chuti tento lahky rybaci salat. Vyborny je aj bez hrasku a mrkvy,ale potom davam do neho nasekane 1-2ks kyslych haringov,ktore si nakladam. Recept na nakladanie kyslych ryb mozem pridat,ak by niekto mal zaujem.
Suroviny
1/2 kg alebo file |
|
220 g |
|
110 g |
|
3 dl trvanlive |
|
podla vlastnej chuti (uvareny -cerstvy,mrazeny alebo kozervovany) |
|
2-3 ks |
|
1 ks, malu nadrobno pokrajanu |
|
200 g varená |
|
trosku alebo solčanka |
|
podla chti ,mleté čierne korenie podla chuti |
|
2l vody a 3dl octu na uvarenie ryby |
|
Postup
-
1
V dvoch litroch vody a 3 dl octu varime ocistenu rybu alebo file asi 10 minut. Scedime,pripadne kosticky vyberieme. Maso roztlacime vidlickou, pridame uvarenu a na jablkovom struhadle postruhanu mrkvu, hrasok, nadrobno pokrajanu cibulku i s vnatou, nadrobno posekanu mensiu cibulu, jogurt a tatarsku omacku. Osolime, okorenime, dobre premiesame a pomaly dolievame trvanlive mlieko dovtedy,kym nedosiahneme konzistenciu rybacich salatov predavanych v obchodoch. Vychladime. Ziskame tak vyse kilogramu cerstveho rybacieho salatu. V kombinacii s cerstvym ciernym chlebom alebo bielym pecivom mame vybornu veceru. Ryby na salat pouzivam rozne, nakolko mam moznost si ich sama nachytat. Som vasniva rybarka a mam velku vyhodu,lebo byvam pri mori a mame mensiu lodicku s 35 hp a 4.20m dlhu. Ale uz som vyskusala salat aj z ryby Pangasius , v anglictine Basa, iba som dochutila jednym na drobno posekanym rybacim zavinacom, pokial nemam nalozene doma kysle haringy , ktore malo kedy u nas doma chybaju.
Ked ta tie rybky tak zaujmaju ja som robil na Silvestra taky nepublikovany recept z filipin v cechach sa to myslim vola pecenace.
varecha.pravda.sk/recepty/escabeche/22729-recept.html...
... a prečo mi nepripadá ľahký, asi kôli tej tatarskej omáčke