Jablkový závin

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.
  2. Plnka: Jablká a tekvicu očistíme a nastrúhame nahrubo, dochutíme cukrom, škoricovým a vanilkovým cukrom a perníkovým korením.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a posypeme plnkou a cesto zavinieme. Preložíme na plech a potrieme žĺtkom. Pečieme na 160 °C asi 45 minút.
  4. Pena: Počas pečenia vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej zamiešame lyžicu medu. Na panvici opečieme tekvicové semianka pokvapkané medom. Penou dozdobíme vychladnutý závin a posypeme ho jadierkami.