Jablkový závin
Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto
necháme vykysnúť asi 45 minút.
- Plnka: Jablká a tekvicu
očistíme a nastrúhame nahrubo, dochutíme cukrom,
škoricovým a vanilkovým cukrom a perníkovým
korením.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme a posypeme
plnkou a cesto zavinieme. Preložíme na plech
a potrieme žĺtkom. Pečieme na 160 °C asi 45 minút.
- Pena: Počas pečenia vyšľaháme zo smotany šľahačku,
do ktorej zamiešame lyžicu medu. Na panvici opečieme
tekvicové semianka pokvapkané medom. Penou dozdobíme
vychladnutý závin a posypeme ho jadierkami.
|