Kysnutý koláč s čiernymi ríbezľami

angiek - fotkaangiek, 28. mája 2013 18:27
Ďalšie recepty »
Kysnutý koláč s čiernymi ríbezľamiFoto: angiek

Kto ma rád kyslasté koláče, určite si príde na svoje...

45 min
príprava
25 min
na 195 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, droždia a 1 PL cukru si pripravíme kvások. Keď kvások nakysne, pridáme ho s ostatnými prísadami do múky, mlieko dáme podla potreby a hustoty cesta. Celozrnná múka potrebuje viac mlieka a je lepšie cesto z celozrnnej múky robiť trocha mäkšie ako zvyčajne, nebude také tuhé a dlhšie vydrží vláčne. Necháme cesto vykysnúť cca 30 minút.

  2. 2

    Keď cesto nakysne, dáme ho na olejom vymazaný plech. Pekne ho roztlačíme rukami. Cesto potrieme bielym jogurtom, na jogurt dáme ríbezle a zasypeme cukrom podla chuti, ja som dala naozaj málo cukru, kvôli tomu, že posýpka tiež obsahuje cukor.

  3. 3

    Prísady na posýpku spracujeme a posypeme celý koláč. Hotovo. Dáme piecť do trúby.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist