Kto ma rád kyslasté koláče, určite si príde na svoje...
príprava
na 195 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| 300-400 ml |
|
| 1/4 čl |
|
| 42 g |
|
| Plnka: | |
| 200 ml |
|
| 500 g |
|
| podľa chuti |
|
| Posýpka: | |
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a 1 PL cukru si pripravíme kvások. Keď kvások nakysne, pridáme ho s ostatnými prísadami do múky, mlieko dáme podla potreby a hustoty cesta. Celozrnná múka potrebuje viac mlieka a je lepšie cesto z celozrnnej múky robiť trocha mäkšie ako zvyčajne, nebude také tuhé a dlhšie vydrží vláčne. Necháme cesto vykysnúť cca 30 minút.
- 2
Keď cesto nakysne, dáme ho na olejom vymazaný plech. Pekne ho roztlačíme rukami. Cesto potrieme bielym jogurtom, na jogurt dáme ríbezle a zasypeme cukrom podla chuti, ja som dala naozaj málo cukru, kvôli tomu, že posýpka tiež obsahuje cukor.
- 3
Prísady na posýpku spracujeme a posypeme celý koláč. Hotovo. Dáme piecť do trúby.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu