Kysnuté sladké mušličky - Conchas (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Chutné raňajkové pečivo conchas (čítaj končas), ktoré v Mexiku kúpite v každej, aj tej najmenšej pekárni. Tieto moje síce nie sú veľmi pekné, ale chutili výborne.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme hmotu, ktorú budeme dávať na mušle, pretože musí dobre vychladnúť. Do misky dáme práškový cukor, múku a maslo.
  2. Všetko spolu dobre zmiešame a rozdelíme na dve časti. K jednej pridáme kakao, k druhej vanilku.
  3. Opäť zmes poriadne premiešame, vytvoríme z každej časti šúlok, ktorý zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
  4. Z mlieka, trošku múky a droždia pripravíme kvások.
  5. Do väčšej misky dáme múku, kryštálový cukor, cukor a kvások.
  6. Vypracujeme hladké cesto. Asi v polovici miesenia postupne vmiesime mäkké maslo. Cesto necháme kysúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  7. Cesto si rozdelíme na desať častí a vytvoríme buchtičky.
  8. Vyberieme pripravenú maslovú zmes z chladničky, rozkrájame ju a vyrobíme si poťahovú hmotu, ktorou budeme zakrývať buchtičky.
  9. Do zabalených buchtičiek robíme mokrým nožom zárezy (aby vyzerali ako mušle)
  10. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov 15 až 20 minút.