Kysnuté sladké mušličky - Conchas (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Chutné raňajkové pečivo conchas (čítaj končas), ktoré v Mexiku kúpite v každej, aj tej
najmenšej pekárni. Tieto
moje síce nie sú veľmi pekné, ale chutili výborne.
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme hmotu, ktorú budeme dávať na mušle, pretože musí dobre vychladnúť. Do misky dáme práškový cukor, múku a maslo.
- Všetko spolu dobre zmiešame a rozdelíme na dve časti. K jednej pridáme kakao, k druhej vanilku.
- Opäť zmes poriadne premiešame, vytvoríme z každej časti šúlok, ktorý zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
- Z mlieka, trošku múky a droždia pripravíme kvások.
- Do väčšej misky dáme múku, kryštálový cukor, cukor a kvások.
- Vypracujeme hladké cesto. Asi v polovici miesenia postupne vmiesime mäkké maslo. Cesto necháme kysúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Cesto si rozdelíme na desať častí a vytvoríme buchtičky.
- Vyberieme pripravenú maslovú zmes z chladničky, rozkrájame ju a vyrobíme si poťahovú hmotu, ktorou budeme zakrývať buchtičky.
- Do zabalených buchtičiek robíme mokrým nožom zárezy (aby vyzerali ako mušle)
- Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov 15 až 20 minút.