Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 29. decembra 2014

Dnes som robila pre dcéru prvý krát tieto kysnuté kornútky ktoré som našla na internete keď som si hľadala nejaký recept a tak sa Zobraziť celý popisDnes som robila pre dcéru prvý krát tieto kysnuté kornútky ktoré som našla na internete keď som si hľadala nejaký recept a tak sa mi veľmi páčili že som si povedala raz ich určite vyskúšam a tak sú tu podľa mňa sú na Silvestra super na pohostenie pre návštevu a domácich ;)

Suroviny

Na kornútky:
1/2 hrnčeka (ja som mala 3 dcl)
1/2 hrnčeka
5 PL
1/4 hrnčeka
1 ks celé
1 a 1/2 ČL
2 a 1/4 ČL sušené
2 hrnčeky
1 hrnček
Na potretie:
1 ks celé
1 PL
Na šalát:
1 ks menšia
1 ks konzerva
200 g údený
150 g
2 ks uvarené na tvrdo
1 ks malá
150 ml smotanový
1 ks malá (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Dufam že nebude vadiť no nestihla som pofotiť postup pri zarábaní cesta lebo som to robila dnes a to dosť narýchlo. Múku a detskú krupicu si preosejeme cez sitko a dáme do väčšej misky kde si budeme miesiť cesto. Do väčšej rajničky si dáme mlieko a vodu. Dáme si to mierne zohriať nesmie to byť horuce, pridáme 2pl oleja, kr.cukor, soľ premiešame pridáme rozšlahané celé vajíčko a dva hrnčeky múky. Vymiešame a masu vlejeme do múky pridáme sušené droždie a ďalšie 2 pl oleja a poriadne premiesime ako pri klasickom kysnutom ceste. Vrch cesta si potrieme poslednou 1pl oleja cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Zatiaľ si urobíme papierové kornútky (kužele)z tvrdého papiera obalíme ich alobalom, aby nebolo vidno nikde papier. Ja som mala rozmer papiera 25x20 no môžu byť aj menšie.

    Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto si na doske znova premiesime a rozdelíme si ho na 8 kusov. Z každého kúsku si vytvarujeme šúlok ako keď robíme vianočku už pri pletení vrkoča. ( foto dám až na koniec lebo to foto nie je moje stiahla som tie dva obrázky z internetu lebo ja som ten postup nepofotila no lepšie sa Vám pochopí postup tak som Vám ho stiahla) Šúlok cesta si začneme rolovať od spodnej časti kornútka a postupujeme ku vrchu. Takto pripravené kornútky si uložíme na plech s pečiacim papierom na jeden plech si ich dáme najviac 4 ks lebo pri pečení sa nám zväčšia. Na plechu si ich ešte necháme 10-15 minút nadkysnúť.

    Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozšľaháme si 1 celé vajíčko pridáme 1 pl mlieka a osolíme. Týmto potrieme vrch kornútkov a posypeme sézamovými semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút keď je vrch do zlatova tak máme upečené treba si to sledovať v priebehu pečenia aby nám neprihoreli. Vyberieme z rúry a ešte za tepla vytiahneme opatrne kornútky z cesta a dáme si kysnuté kornútky vychladnúť.

    Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu kapusty si nakrájame na tenké recance, syr si nastrúhame na hrubo, šunku nakrájame na rezance, vajíčka si pretlačíme ako na klasický šalát a ak budete dávať ja som nedala tak cibuľku si nakrájame na malé kúsky všetko si to dáme do väčšej misky pridáme aj kukuricu bez vody tú vylejeme a všetko si to premiešame. Osolíme, okoreníme a ešte premiešame. Do tatárskej omáčky si zamiešame približne 1-2 pl pr.cukru dáme ju do misky k zelenine pridáme aj biely jogurt a spolu poriadne premiešame a vložíme do chladničky. Je lepšie urobiť si ho deň vopred aby sa nám spojili chute no ak nie je čas to nevadí fajnový je aj tak ;)

    Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme šalát hotový tak si naplníme pl upečené kornútky šalátom ak Vám ostali listy z kapusty tak ich môžete použiť tak ako ja. No a už mi neostáva Vám popriať dobrú chuť :) A na záver Vám všetkým prajem krásneho Silvestra a nech máte Nový rok 2015 omnoho šťastnejší, krajší, zdravší a úspešnejší ;) Prajem Vám šťastný Nový rok 2015 :)

    Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu je ešte foto ktoré som stiahla pre Vás aby sa Vám ľahšie pochopil postup ešte raz píšem to foto nie je moje stiahla som ho z internetu pre Vás.

    Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

smejkad
z hrubej muky kysnute cesto je pre mna novinka, mam teraz pokazenu ruru, tak nemozem vyskusat, ale velmi by ma zaujimalo, ake to cesto je?
aj po upeceni :-)
bambulkaaa
Ďakujem Vám všetkým ☺ A chuťovo mi bolo dnes oznámené že boli hmmmm mňam aj to cesto aj šalát čo ma veľmi potešilo a budem ich robiť určite znova
evanaaa
Dobrý nápad na tie kornútiky..... @smejkad spomína hrubú múku, neviem, či bola predtým v surovinách a recept je opravený, ale ja tam vidím len polohrubú...... aj sa síce pýta, ale @bambulkaaa si komenty asi neprečítala, tak ani neodpovedá.
smejkad
hruba muka doslova nie, je tam hrncek detskej krupice, ja v takej situacii pouzivam hrubu krupicovu muku, aj grisu varievam z nej, aj nepeceny kremes bol z nej vyborny, ale kysnute - naozaj netusim, ako sa to sprava
bambulkaaa
Omlúvam sa odpisovala som popri pečeniu tak preto som nereagovala na tú hrubú múku nie ide tam len polohrubá múka a detská krupica ;)
bambulkaaa
Cesto je jemnučké síce troška mastnejšie no veľmi dobre sa s ním pracuje a aj po upečení bolo z vnútornej strany kornútkov jemné a z vonka chrumkavo upečené treba odskúšať ja ich určite ešte upečiem ;)
safran
kalorická bomba, ale ako silvestrovské pohostenie? prečo nie?!
vyzerá to pekne a chutí to asi dobre :-)
namiesto práškového cukru sa dá narajbať sladké jabĺčko
saakoo
Tieto boli pečené pre mňa a potvrdzujem že je to vynikajúci recept! Pri najbližšej príležitosti ho určite aj sama vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia