Kysnuté koláčiky s tvarohovým krémom
Foto: valina
Výborne koláčiky ku káve.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 ml |
|
1 kocka |
|
3 PL |
|
500 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 ks (kôra aj šťava) |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Postup
-
1
V teplom mlieku rozmiešame droždie, asi lyžicu cukru a dve lyžice múky a na teplom mieste necháme približne 15 minúť vzísť kvások.
- 2
Medzitým zmiešame múku, zvyšný cukor, soľ, zmäknuté maslo, vajce a nastrúhanú citrónovou kôru. Pridáme kvások a v mise alebo robote hnetieme minimálne 5 minúť, až vznikne pružné hladké cesto. Urobíme z neho guľky veľké asi ako pingpongové loptičky, položíme ich v dostatočnej vzdialenosti od seba na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme približne 20 minúť kysnúť.
- 3
Plnka: V miske zmiešame studené mlieko s pudingovým práškom, pridáme nastrúhanú citrónovou kôru, pár kvapiek citróna, cukor a varíme, pokiaľ puding dobre nezhustne. Potom pridáme vajíčko a tvaroh a poriadne premiešame.
- 4
Do vykysnutých guliek cesta urobíme do stredu jamku o priemere asi 5 cm (napríklad dnom pohára). Všetky koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom, aby mali po upečení zlatú farbu. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame do jamky v koláčikoch.
- 5
Pečieme v rúre na 200 °C asi 25-30 minút. Ak máme radi škoricu, môžeme pred pečením posypať aj škoricových cukrom.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu