Tvarohové koláče

Kysnuté koláčiky s tvarohovým krémom

Autor receptu: valina

Výborne koláčiky ku káve.

30
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V teplom mlieku rozmiešame droždie, asi lyžicu cukru a dve lyžice múky a na teplom mieste necháme približne 15 minúť vzísť kvások.
  2. Medzitým zmiešame múku, zvyšný cukor, soľ, zmäknuté maslo, vajce a nastrúhanú citrónovou kôru. Pridáme kvások a v mise alebo robote hnetieme minimálne 5 minúť, až vznikne pružné hladké cesto. Urobíme z neho guľky veľké asi ako pingpongové loptičky, položíme ich v dostatočnej vzdialenosti od seba na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme približne 20 minúť kysnúť.
  3. Plnka: V miske zmiešame studené mlieko s pudingovým práškom, pridáme nastrúhanú citrónovou kôru, pár kvapiek citróna, cukor a varíme, pokiaľ puding dobre nezhustne. Potom pridáme vajíčko a tvaroh a poriadne premiešame.
  4. Do vykysnutých guliek cesta urobíme do stredu jamku o priemere asi 5 cm (napríklad dnom pohára). Všetky koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom, aby mali po upečení zlatú farbu. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame do jamky v koláčikoch.
  5. Pečieme v rúre na 200 °C asi 25-30 minút. Ak máme radi škoricu, môžeme pred pečením posypať aj škoricových cukrom.