Kysnuté cesnakové uzly bez lepku
Foto: novalim
Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, Zobraziť celý popisPoznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, pretože si ich zakaždým pripravíte na iný spôsob. Toto univerzálne kysnuté cesto si pripravíte z Novalim zmesi Promix BETA. Pridáte zopár ingrediencií, vymiesite a ďalší postup je už len na vás, my vám dnes ukážeme ako z neho jednoducho pripraviť cesnakové uzly :)))
príprava
Suroviny
500 g |
|
350 ml vlažné |
|
1 ks čerstvé |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (alebo xantánová) |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
2 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka rozpustíme 1 ČL cukru a 1 kocku droždia a necháme pri izbovej teplote asi 10 minút podkysnúť, kým sa na povrchu kvásku nespravia bublinky.
- 2
Potom všetky prísady spolu s kváskom dáme do misy a miesime asi 5 minút, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého cesta.
- 3
Vymiesené cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime, vytvarujeme uzly a necháme na plechu pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť. Pečieme na vyšších teplotách (asi 200 stupňov) ideálne v parnom režime (alebo na dno rúry dáme nádobu s vodou) do zlatohneda.
- 4
Po dopečení, ešte za horúca potrieme olivovým olejom, do ktorého sme roztlačili 2 strúčiky cesnaku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :)
Tiež bezlepkové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobry den, tento recept je pripraveny ako bezlepkovy, guarova guma je pripravok, ktory nahradza ciastocne lepok a pridava sa do zmesi, kde sa pouzivaju bezlepkove muky. Ak si chcete tento recept pripravit z klasickej psenicnej muky, odporucame vam, aby ste si pohladali recept na kysnute cesto z psenicnej muky (zvycajne sa pouziva pomer 500 g hl.muky, 250 ml mlieka, 1 kocka drozdia, 1 lyzicka cukru, sol, 1-2 vajicka / vymiesit, nechat vykysnut a potom pokracovat ako v nasom recepte).