Kysnuté cesnakové uzly bez lepku

novalim - fotkaNovalim, 30. augusta 2018 8:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Kysnuté cesnakové uzly bez lepkuFoto: novalim

Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, pretože si ich zakaždým pripravíte na iný spôsob. Toto univerzálne kysnuté cesto si pripravíte z Novalim zmesi Promix BETA. Pridáte zopár ingrediencií, vymiesite a ďalší postup je už len na vás, my vám dnes ukážeme ako z neho jednoducho pripraviť cesnakové uzly :)))

70 min
príprava

Suroviny

500 g
350 ml vlažné
1 ks čerstvé
150 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL (alebo xantánová)
1 ks
1 ČL
Na potretie:
2 strúčiky

Postup prípravy

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozpustíme 1 ČL cukru a 1 kocku droždia a necháme pri izbovej teplote asi 10 minút podkysnúť, kým sa na povrchu kvásku nespravia bublinky.

  2. 2

    Potom všetky prísady spolu s kváskom dáme do misy a miesime asi 5 minút, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého cesta.

  3. 3

    Vymiesené cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime, vytvarujeme uzly a necháme na plechu pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť. Pečieme na vyšších teplotách (asi 200 stupňov) ideálne v parnom režime (alebo na dno rúry dáme nádobu s vodou) do zlatohneda.

  4. 4

    Po dopečení, ešte za horúca potrieme olivovým olejom, do ktorého sme roztlačili 2 strúčiky cesnaku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist