Bezlepkové pečivo

Kysnuté cesnakové uzly bez lepku

Autor receptu: novalim

Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, pretože si ich zakaždým pripravíte na iný spôsob. Toto univerzálne kysnuté cesto si pripravíte z Novalim zmesi Promix BETA. Pridáte zopár ingrediencií, vymiesite a ďalší postup je už len na vás, my vám dnes ukážeme ako z neho jednoducho pripraviť cesnakové uzly :)))

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka rozpustíme 1 ČL cukru a 1 kocku droždia a necháme pri izbovej teplote asi 10 minút podkysnúť, kým sa na povrchu kvásku nespravia bublinky.
  2. Potom všetky prísady spolu s kváskom dáme do misy a miesime asi 5 minút, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého cesta.
  3. Vymiesené cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime, vytvarujeme uzly a necháme na plechu pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť. Pečieme na vyšších teplotách (asi 200 stupňov) ideálne v parnom režime (alebo na dno rúry dáme nádobu s vodou) do zlatohneda.
  4. Po dopečení, ešte za horúca potrieme olivovým olejom, do ktorého sme roztlačili 2 strúčiky cesnaku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :)