Bezlepkové pečivo
Kysnuté cesnakové uzly bez lepku
Autor receptu: novalim
Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, pretože si ich zakaždým pripravíte na iný spôsob. Toto univerzálne kysnuté cesto si pripravíte z Novalim zmesi Promix BETA. Pridáte zopár ingrediencií, vymiesite a ďalší postup je už len na vás, my vám dnes ukážeme ako z neho jednoducho pripraviť cesnakové uzly :)))
Postup
- Do vlažného mlieka rozpustíme 1 ČL cukru a 1 kocku droždia a necháme pri izbovej teplote asi 10 minút podkysnúť, kým sa na povrchu kvásku nespravia bublinky.
- Potom všetky prísady spolu s kváskom dáme do misy a miesime asi 5 minút, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého cesta.
- Vymiesené cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime, vytvarujeme uzly a necháme na plechu pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť. Pečieme na vyšších teplotách (asi 200 stupňov) ideálne v parnom režime (alebo na dno rúry dáme nádobu s vodou) do zlatohneda.
- Po dopečení, ešte za horúca potrieme olivovým olejom, do ktorého sme roztlačili 2 strúčiky cesnaku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :)