Kuskusový šalát

Kuskusový šalát so stonkovým zelerom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál.* A má jednu veľkú výhodu - jeho príprava je veľmi rýchla.

3-4
porcie
20 (+chladenie) minút
príprava

Postup

  1. Kuskus dáme do misky a dôkladne premiešame s olejom. Zalejeme vriacou vodou trošička nad povrch kuskusu a zakryjeme. Necháme stáť 5 minút a potom vidličkou načechráme. Opäť zakryjeme a necháme stáť ďalších 5 minút. Premiešame a necháme dôkladne vychladnúť.
  2. Potom pridáme na tenké kúsky nakrájané stonky zeleru.
  3. Mrkvu nastrúhame nahrubo a pridáme ku kuskusu.
  4. Nakoniec vmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nasekanú vňať a nasekané orechy.
  5. Osolíme a dobre premiešame.