Kurča

Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy

Autor receptu: cingit

4-5
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej dáme hranolček camembertu. Môžme ich aj nakrojiť, trochu vyklepať a camembert do nich zatočiť.
  2. Mäsko si obalíme v olivovom oleji, v ktorom sme rozmiešali 1 KL karí alebo podľa chuti. Pečieme cca 20 - 25 minút na 180 stupňov.
  3. Na šalát si nakrájame cuketu na malé kocky. Baklažán rovnako, ak je treba, ja ho nechávam chvíľu "vypotiť", teda ho nakrájam na krúžky, posolím, počkám kým pusti šťavu a poutieram. Zeleninu si dochutíme soľou a bylinkami podľa chuti, dáme trošku olivového oleja, aby nám neprihorela na pekáči a pečieme cca 20 minút na 180 stupňov. Je dobré, ak je zelenina chrumkavá a nie upečená úplne domäkka.
  4. Quiinou si prepláchneme v studenej vode a približne v 200ml osolenej vody dáme variť na mierny oheň. Ja som pridala aj trochu kari do vody. Quinoa je hotová, keď vsiakne všetku vodu. Odstavíme a premiešame s pečenou zeleninou. Podávame s kuracími závitkami, ozdobené čerstvou zeleninou. Dobrú chuť.