Kurča na zeleno (fotorecept)

Autor receptu: jody

Zasa taký malý experiment. Vrátane prílohy. :-)

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z prípravy vňate do mrazáku a na sušenie mi ostalo veľa stoniek, niečo som odložila, ale tak z troch hrstí som spravila vývar - stonky, guličky oboch korení, trochu soli - varíme pomaly čo najdlhšie, u mňa cca hodina.
  2. Na poolejovaný plech dáme kurča, obsypeme ho kalerábmi a petržlenom.
  3. Zasypeme veľkým množstvom nasekaného cesnaku (celá hlavička). Posolíme.
  4. A nakoniec pridáme toľko čerstvej vňate, koľko máme odvahy a možností. Keby som dala viac, bolo by zelenšie. :-) Podlejeme stonkovým vývarom a dáme piecť.
  5. Medzitým si na oleji osmahneme mrkvu na drobno.
  6. Pridáme ryžu a chvíľku spolu popražíme.
  7. Zalejeme vodou, posolíme, pridáme trošku vňate a na hrot noža kurkumy. Udusíme.
  8. Kurča priebežne podlievame stonkovým vývarom a na koniec naň pri zapekaní dáme trošku masla.
  9. Prajem dobrú chuť. :-)