Kurča na zeleno (fotorecept)
Autor receptu: jody
Zasa taký malý experiment. Vrátane prílohy. :-)
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Z prípravy vňate do mrazáku a na sušenie mi ostalo veľa stoniek, niečo som odložila, ale tak z troch hrstí som spravila vývar - stonky, guličky oboch korení, trochu soli - varíme pomaly čo najdlhšie, u mňa cca hodina.
- Na poolejovaný plech dáme kurča, obsypeme ho kalerábmi a petržlenom.
- Zasypeme veľkým množstvom nasekaného cesnaku (celá hlavička). Posolíme.
- A nakoniec pridáme toľko čerstvej vňate, koľko máme odvahy a možností. Keby som dala viac, bolo by zelenšie. :-) Podlejeme stonkovým vývarom a dáme piecť.
- Medzitým si na oleji osmahneme mrkvu na drobno.
- Pridáme ryžu a chvíľku spolu popražíme.
- Zalejeme vodou, posolíme, pridáme trošku vňate a na hrot noža kurkumy. Udusíme.
- Kurča priebežne podlievame stonkovým vývarom a na koniec naň pri zapekaní dáme trošku masla.
- Prajem dobrú chuť. :-)