Pečené kurča

Kurča na slížoch

Autor receptu: eso

10
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme do pekáča, posypeme slaninou, podlejeme vodou a pečieme pokým nie je mäso upečené.
  2. Dáme si variť vodu na slíže. Osolíme ju. Keď máme sušené hríby, zalejeme ich na 10 minút horúcou vodou.
  3. Kuraciu pečienku naškriabeme. Cibuľu nakrájame na kocky.
  4. Na bravčovej masti osmažíme cibuľu. Pridáme scedené huby a kuraciu pečienku. Osmažíme, kým sa pečienka neurobí. Necháme vychladnúť, osolíme, okoreníme a zamiešame.
  5. Do vriacej vody pridáme slíže a uvaríme ich. Uvarené slíže, scedíme ich a zmiešame ich z pečienkovo-hubovou zmesou.
  6. Upečené kurča z pekáča vyberieme, výpek zlejeme do misky. Slaninu necháme v pekáči, pridáme slíže. Na slíže pomaly po častiach dolievame výpek, zakaždým premiešame. Kto má rad mastné môže si zmiešať slíže z celým výpekom.
  7. Zapečieme ešte 10 minút. Dobrú chuť.