Kurča na cesnaku
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 4 °C  | 
 
 Postup- Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na pečenie. Na tej istej panvici na troške oleja opečieme osolené kuracie mäso do zlata zo všetkých strán a preložíme do pekáča k cibuľke. Výpek v panvici zastrekneme vodou alebo vývarom, obvaríme a podleje kurča. 
 - Kurča pečieme v rúre do mäkka pri teplote 150°C asi 25 minút. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na troške oleja do zlata a dopečieme v rúre asi 8 minút.
 -  Upečenú zeleninu ochutíme maslom, soľou a premiešame so špenátom a ihneď podávame s upečeným kurčaťom. Do šťavy z kurčaťa až teraz pridáme prelisovaný cesnak, tymian a nasekanú petržlenovú vňať. Zahustíme troškou studeného masla a podávame ku kurčaťu.
 - Náš tip: Cesnak je najzdravšia zelenina. Neporušený nemá žiadnu arómu, až keď ho rozdrvíme alebo nasekáme, tak v ňom obsiahnuté sírové zlúčeniny na vzduchu oxidujú a vzniká charakteristický cesnakový pach. Skladujeme v chlade v prúdiacom vzduchu.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |