Túto marinádu som "spáchala" len tak náhodne, keď sme išli na grilovačku. Ale výsledný efekt zožal pochvalu: Lepšie grilované mäso som nejedol :)
Postup
-
1
Pripravíme si mäso: podľa chuti odkožíme kuracinku (ja zvyknem časť nechať s kožou a časť bez kože- ako komu chutí)
- 2
Spravíme si marinádu: pretlačíme cesnak, do toho pridáme 2 ČL Erös Pistu, jednu cibuľu nakrájanú na mesiačiky, MČK, grilovacie korenie a zalejeme trochou (cca 1 dcl) oleja. Nakoniec pridáme pivo podľa chuti. Mne sa osvedčilo 12stupňové pivko :).
- 3
Do marinády pridáme mäsko a dobre premiešame. Ak neviete, koľko piva naliať, pridávam malú radu: mäsko musí trošku vytŕčať z marinádového "kúpeľa :D..a- vždy je lepšie troška viac ako menej :)
- 4
TIP: grilujeme v alobale, až kým mäso nie je hotové (cca 30-40 min.). Potom z alobalu zlejeme šťavu do taniera a mäsko dogrilujeme do chrumkava "naholo" na grile. Bude chrumkavé a budeme mať aj chutnú šťavu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu