Kuracinka v pivnej marináde

zdenulla - fotkazdenulla, 3. septembra 2013

Túto marinádu som "spáchala" len tak náhodne, keď sme išli na grilovačku. Ale výsledný efekt zožal pochvalu: Lepšie grilované mäso som nejedol :)

Suroviny

mäsko z jedného kuraťa:
2 ks
2 ks
2 ks
2 ks
Marináda:
3 strúčiky
1 ks
 podľa chuti
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si mäso: podľa chuti odkožíme kuracinku (ja zvyknem časť nechať s kožou a časť bez kože- ako komu chutí)

  2. 2

    Spravíme si marinádu: pretlačíme cesnak, do toho pridáme 2 ČL Erös Pistu, jednu cibuľu nakrájanú na mesiačiky, MČK, grilovacie korenie a zalejeme trochou (cca 1 dcl) oleja. Nakoniec pridáme pivo podľa chuti. Mne sa osvedčilo 12stupňové pivko :).

  3. 3

    Do marinády pridáme mäsko a dobre premiešame. Ak neviete, koľko piva naliať, pridávam malú radu: mäsko musí trošku vytŕčať z marinádového "kúpeľa :D..a- vždy je lepšie troška viac ako menej :)

  4. 4

    TIP: grilujeme v alobale, až kým mäso nie je hotové (cca 30-40 min.). Potom z alobalu zlejeme šťavu do taniera a mäsko dogrilujeme do chrumkava "naholo" na grile. Bude chrumkavé a budeme mať aj chutnú šťavu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: