Kuracie tajomstvo (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Jeden z mojich obľúbených receptov, ktorý mám mimoriadne rada a dá sa robiť v dvoch verziách a prispôsobiť použitými koreninami, podľa chuti.

3-4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Kuracie prsia naporcujeme na stredne veľké filety, neklepeme ich ani nesolíme a nekoreníme ! Všetky pochutiny prídu do smotany. Miesto kuracích prs môžeme použiť aj morčacie. Filety obalíme v hladkej múke a opečieme z oboch strán na oleji, aby sa zatiahli.
  3. Nakrájame si cibuľu na väčšie lupene /nie na drobno/ a tiež cesnak. Na panvici a oleji upražíme cibuľu aby dostala zlato-hnedú farbu, potom pridáme cesnak, ktorý pražíme len chvíľu, aby nezhorkol.
  4. Do smotany /má to byť len šľahačková/ pridáme sójovú omáčku a všetky koreniny, množstvá neuvádzam, každý si dá podľa chuti, dokonca je možné aj zmeniť druhy korenín. Do pripraveného pekáča začíname vrstviť, na spodok cibuľu /vyberáme ju dieravou lyžicou, aby nebolo zbytočne veľa tuku/, na to uložíme opečené kuracie filety a všetko zalejeme pripravenou smotanou s koreninami. Zakryté pečieme 10 min. pri 180 st.C, a odokryté ďalších 25 minút,kedy nám smotana krásne zhustne.
  5. No a môžeme podávať, ja som urobila široké talianske rezance, ale veľmi sa hodia ako príloha aj halušky, zemiakové pyré, ryža proste ako komu chutí. Mäsko som ozdobila kolieskami vypraženej cibule, ktorú som predtým obalila v hladkej múke. Pýta sa aj zelená vňať. II.verzia je, že do opraženej cibule pridáme na štvrťky nakrájané čerstvé šampiňóny a ďalší postup je rovnaký. Tak dobrú chuť!