Kuracie prsia
Kuracie supreme so zelerovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené kuracie mäso osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme plátok masla, zavákuujeme a dáme do sous–vide prístroja na 65 stupňov asi
na dve hodiny.
- Polovicu zeleru nakrájame na kocky a varíme v kokosovom
mlieku, kým nezmäkne. Scedíme, uvarený zeler rozmixujeme a dochutíme miso pastou, cukrom, prípadne ešte soľou.
Ak je zmes hustá, prilejeme kokosové mlieko, v ktorom sa
zeler varil. Pyré prepasírujeme cez sitko.
- Po dvoch hodinách kuracie prsia vyberieme, rozbalíme
a opečieme kožou dole na grile, prípadne na panvici s olejom. Až bude koža opečená dozlatista, mäso otočíme a opečieme aj z druhej strany.
- Zvyšok zeleru nakrájame na 1 - 1,5 mm tenké plátky,
ktoré vysmažíme v oleji. Keď budú mať čipsy zlatohnedú
farbu, vyberieme, položíme na papierovú utierku osušiť a
osolíme.
|