Kuracie stehná v paradajkovej omáčke
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu
Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto ho ochutnal si hneď vypýtal recept :)
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
5-6 ks |
|
trocha |
|
500 ml (pyré) |
|
3-4 strúčiky |
|
200 g strúhaný |
|
3-4 lísky (čerstvá) |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Stehná umyjeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na plech pokvapkaný olivovým olejom. Cesnak a bazalku nasekáme a rovnomerne poukladáme na kúsky mäsa.
-
2
Zalejeme paradajkovým pretlakom asi do polovice výšky mäsa. Pomedzi to poukladáme ošúpané a nakrájané zemiaky , ktoré tiež osolíme. Prikryjeme alobalom a necháme v rúre piecť asi 1 hodinu na 180 °C.
- 3
Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a necháme ešte trochu zapiecť na 200 °C. Môžeme ešte ozdobiť sviežou bazalkou.
Tiež omáčke:
Ďalšie recepty:
- 3
Urcite neolutujete :) skutocne velmi chutný obed