Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou

jeery - fotkajeery, 23. júna 2013
Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou
Foto: jeery

Jednoduchý recept ako si trchu oživiť fádnú chuť kuracieho mäska pri častej konzumácii.

8
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
1,5 kg
3 ks
5 strúčikov
1 hrnček
1 ks (alebo créme fraiche)
0,5 dl
125 g




Postup

  1. 1

    Kuracie nôžky potreme olejom,nakoreníme korením na drúbež a necháme odstáť.

    Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme variť zemiaky v lupe s trochou soli .Huby namočíme do teplej vody.

    Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Spodok remosky vytreme olejom a ukladáme kolieska mrkvy,pokrájaný cesnak.

    Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Na mrkvu pridáme posekané huby a kuracie nôžky.Pridáme plátky másla,polejeme dcl. vody a pečieme až sa mäso oddeluje od kosti.

    Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    S uvarených zemiakov zlejeme vodu a ochladnuté ošúpeme.Upečené kurča odložíme na tanier,mrkvu a huby rozmixujeme s výpekom. Vmiešame créme fraiche(pp trochu studené vody),dochutíme a krátko povaríme.

    Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    Kurča i zemiaky poukladáme na tanier.Zalejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovú vnaťu.Kombinácia mäsa a surovin nie je vyhradená :-).Želám dobrú chuť.

    Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou - obrázok 6

Diskusia k receptu

kimlo
Moze byt, ja co kuracinu moc nemusim kvoli tej spominanej fadnej chuti, aj ked ju jedavam zriedka, mozno si ju po tomto recepte oblubim, alebo to skusim s krkovickou...
jujoska
velmi zvlastna kombinacia chuti v omacke, az ma to laka vyskusat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia