Foto: jeery
Jednoduchý recept ako si trchu oživiť fádnú chuť kuracieho mäska pri častej konzumácii.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie nôžky potreme olejom,nakoreníme korením na drúbež a necháme odstáť.
-
2
Do hrnca dáme variť zemiaky v lupe s trochou soli .Huby namočíme do teplej vody.
-
3
Spodok remosky vytreme olejom a ukladáme kolieska mrkvy,pokrájaný cesnak.
-
4
Na mrkvu pridáme posekané huby a kuracie nôžky.Pridáme plátky másla,polejeme dcl. vody a pečieme až sa mäso oddeluje od kosti.
-
5
S uvarených zemiakov zlejeme vodu a ochladnuté ošúpeme.Upečené kurča odložíme na tanier,mrkvu a huby rozmixujeme s výpekom. Vmiešame créme fraiche(pp trochu studené vody),dochutíme a krátko povaríme.
-
6
Kurča i zemiaky poukladáme na tanier.Zalejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovú vnaťu.Kombinácia mäsa a surovin nie je vyhradená :-).Želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu