Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou

Autor receptu: jeery

Jednoduchý recept ako si trchu oživiť fádnú chuť kuracieho mäska pri častej konzumácii.

8
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie nôžky potreme olejom,nakoreníme korením na drúbež a necháme odstáť.
  2. Do hrnca dáme variť zemiaky v lupe s trochou soli .Huby namočíme do teplej vody.
  3. Spodok remosky vytreme olejom a ukladáme kolieska mrkvy,pokrájaný cesnak.
  4. Na mrkvu pridáme posekané huby a kuracie nôžky.Pridáme plátky másla,polejeme dcl. vody a pečieme až sa mäso oddeluje od kosti.
  5. S uvarených zemiakov zlejeme vodu a ochladnuté ošúpeme.Upečené kurča odložíme na tanier,mrkvu a huby rozmixujeme s výpekom. Vmiešame créme fraiche(pp trochu studené vody),dochutíme a krátko povaríme.
  6. Kurča i zemiaky poukladáme na tanier.Zalejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovú vnaťu.Kombinácia mäsa a surovin nie je vyhradená :-).Želám dobrú chuť.