Kuracie stehná so zeleninou vo woku (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes bolo zase 36 stupňov. Človeku sa nechce ani hýbať. Preto som si dnes spravila tento rýchly obed.

25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ráno som vykostené kuracie stehná nakrájala na malé kúsky.
  2. Do misky som si zarobila marinádu z 3 pl olivového oleja, grilovacieho korenia a trošky korenia na pečené mäso.
  3. Do marinády som vložila mäso, premiešala som, zakryla fóliou a šup s miskou do chladničky na 4 hodiny.
  4. Na obed som rozpálila hlbokú panvicu s troškou oleja.
  5. Pri vyberaní mäsa z chladničky mi do oka padla ustricová omáčka.
  6. Na silnom plameni som mäso opekala asi 15 minút. Ochutnala som mäso. Podľa uváženie som trochu okorenila mletým čiernym korením, kto chce aj soľou.
  7. K mäsu som pridala pri opekaní trochu ustricovej omáčky.
  8. Opečené mäso som podliala asi 100 ml kuracieho vývaru. Kto nemá môže pridať vegetu alebo kurací bujón. Pridala som mrazenú zeleninu nakrájanú na tenké slížiky. Zeleninu som varila asi 8 minút zakrytú. Nakoniec som pridala prelisovaný cesnak. Hotovo.
  9. Pridala som tento mrazený China mix. Nebite ma, ale v tejto horúčave sa mi nechce ísť do záhrady pre zeleninu.
  10. K mäsu som uvarila ryžu.