Dusené kuracie stehná

Kuracie stehná s kapiou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí na slávnostnejšiu prípravu obeda.

2
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na marinádu vidličkou prešľaháme a naložíme do nej stehná. V marináde ich obalíme a necháme aspoň 12 hodín stáť v chladničke. Počas marinovania ich občas obrátime.
  2. Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom ju zhrnieme na kraj hrnca a vložíme stehná, ktoré z oboch strán asi 2 minúty opečieme.
  3. Stiahneme hrniec mimo ohňa a pridáme zvyšok marinády, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, víno a osolíme. Vrátime na oheň a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. V polovici dusenia stehienka otočíme. Občas kontrolujeme, či je omáčky dostatok, ak nie, podlejeme horúcou vodou, aby sme mali dostatok omáčky na podávanie.
  4. Keď je mäso mäkké, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapiu a ešte 5 minút spolu podusíme.
  5. Podávame s ryžou, kuskusom, cestovinami...podľa chuti. Pri podávaní posypeme sekanou pažítkou.