Dusené kuracie stehná
Kuracie stehná s kapiou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí na slávnostnejšiu prípravu obeda.
2 porcie |
20 (+ marinovanie) minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky prísady na marinádu vidličkou prešľaháme a naložíme do nej stehná. V marináde ich obalíme a necháme aspoň 12 hodín stáť v chladničke. Počas marinovania ich občas obrátime.
- Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu.
Potom ju zhrnieme na kraj hrnca a vložíme stehná, ktoré z oboch strán asi 2 minúty opečieme.
- Stiahneme hrniec mimo ohňa a pridáme zvyšok marinády, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, víno a osolíme.
Vrátime na oheň a za stáleho miešania privedieme k varu.
Potom podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. V polovici dusenia stehienka otočíme.
Občas kontrolujeme, či je omáčky dostatok, ak nie, podlejeme horúcou vodou, aby sme mali dostatok omáčky na podávanie.
- Keď je mäso mäkké, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapiu a ešte 5 minút spolu podusíme.
- Podávame s ryžou, kuskusom, cestovinami...podľa chuti.
Pri podávaní posypeme sekanou pažítkou.