Kuracie stehná na vidiecky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Jednoduchý a chutný recept z Navarené a napečené z jedného hrnca. Rozpis je na 4
porcie a ja som urobila raz toľko, aby zostalo deťom aj na zajtrajší obed.
100 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky (tieto mladé som nechala aj zo šupkou) dobre umyjeme a pokrájame na osminky. Uložíme ich na pekáč, osolíme a posypeme tymianom.
- Kuracie stehná osolíme, okoreníme bielym korením. Ja som pridala aj kuracie ramienka- mám tieto diely veľmi rada, je na nich viac mäsa ako na krídelkách a ich príprava je rýchla a využitie všestranné.
- Nasolené, nakorenené diely obalíme v plátkoch anglickej slaninky, ak máme slaninu v celku, tak ju nakrájame na kocky a rozložíme ju na zemiaky.
- Mäso rozložíme na zemiaky.
- Pridáme červenú cibuľu pokrájanú na osminky- ja som mala veľmi veľkú.
- Pokvapkáme zľahka olejom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Po asi 80 minútach mäso odokryjeme. Necháme pripiecť do chrumkava.
- Podávame so zeleninovým šalátom.