Kuracie stehná na vidiecky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Jednoduchý a chutný recept z Navarené a napečené z jedného hrnca. Rozpis je na 4 porcie a ja som urobila raz toľko, aby zostalo deťom aj na zajtrajší obed.

100 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky (tieto mladé som nechala aj zo šupkou) dobre umyjeme a pokrájame na osminky. Uložíme ich na pekáč, osolíme a posypeme tymianom.
  2. Kuracie stehná osolíme, okoreníme bielym korením. Ja som pridala aj kuracie ramienka- mám tieto diely veľmi rada, je na nich viac mäsa ako na krídelkách a ich príprava je rýchla a využitie všestranné.
  3. Nasolené, nakorenené diely obalíme v plátkoch anglickej slaninky, ak máme slaninu v celku, tak ju nakrájame na kocky a rozložíme ju na zemiaky.
  4. Mäso rozložíme na zemiaky.
  5. Pridáme červenú cibuľu pokrájanú na osminky- ja som mala veľmi veľkú.
  6. Pokvapkáme zľahka olejom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  7. Po asi 80 minútach mäso odokryjeme. Necháme pripiecť do chrumkava.
  8. Podávame so zeleninovým šalátom.