Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Dnešný obed bol improvizáciou,napadlo ma vyskúšať niečo nové.Kombinácia kuracích pŕs s ovocnou omáčkou a ryže s opraženým kokosom sa celkom vydarila.Posúďte sami.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia zbavíme kože,hrudnej kosti ,umyjeme a nakrájame priečne na polovicu.Maslo rozpálime na panvici mierne osolené steaky na ňom pražíme z každej strany asi 3-4 minúty.
  2. Opečené steaky vyberieme z výpeku a uložíme do tepla.
  3. Sušené brusnice medzitým uvaríme do mäkka v asi 1,5dcl vody.
  4. Uvarené brusnice spolu s vodou,v ktorej sa varili pomixujeme a prepasírujeme do výpeku po steakoch,ochutíme štipkou mletej škorice a mletého zázvoru,varíme za občasného miešania až do odparenia vody,zredukujeme.
  5. Medzitým si pripravíme ryžu obvyklým spôsobom.Kokosovú múčku opražíme opatrne nasucho na panvici.
  6. Hotovú ryžu zmiešame s opraženým kokosom
  7. Hotové jedlo servírujeme čo najskôr.