Kuracia roláda
Kuracie smajlíky na mrkvovej kaši
Autor receptu: redakcia
Hydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje. Toto ľahké mäsko sa dá rýchlo upiecť, grilovať, dusiť. My však z neho najradšej pripravujeme roládky a závitky. Storakými plnkami totiž vzniká vždy iné originálne jedlo.
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia prekrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme ricottu, olúpané opražené posekané mandle, posekanú koriandrovú vňať a očistenú špargľu nakrájanú na menšie kúsky. Naplnené plátky zvinieme do roládiek, položíme na vymastený plech a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
- Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame a dáme variť spolu s mliekom a so soľou. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, zjemníme maslom a pridáme čerstvý najemno nasekaný koriander.
- Na tanier kladieme mrkvové pyré, prekrojenú kuraciu roládu a nakoniec prelejeme horúcim maslom.