Kuracie ražniči

Autor receptu: komodor

Tento recept som vymyslel kvôli svojej dcére, pretože nemá rada bravčové mäso.

Postup

  1. Umyté a nakrájané kuracie prsia nakrájame na malé rezne. V miske vymiešame olej, prelisovaný cesnak, grilovacie korenie. Mäso vložíme do marinády a necháme odležať v chladničke asi 2 hodiny.
  2. Papriku očistíme a pokrájame na kúsky. Ošúpanú cibuľu pokrájame na plátky. Šampiňóny opláchneme vo vode a nakrájame na hrubšie plátky. Marinované kuracie mäso obalíme slaninkou. Na ihly napichujeme striedavo mäso, cibuľu, šampiňóny a papriku. Posolíme, okoreníme a opekáme na grile cca 10-15 minút do chrumkava. Počas opekania potierame marinádou.
  3. Z jogurtu, kyslej smotany, octu, cukru, horčice, posekanej uhorky a cibule pripravíme omáčku. Prichutíme vegetou a soľou.
  4. Hotové ražniči polejeme jogurtovou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi.