Kuracie prsičká na nivovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: bogar
Vynikajúca večera , či obed :) dobrú chuť...
4-5 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- na masle som si opražila nakrájanú cibuľku
- pridala som na kocky nakrájané mäso... okorenené čiernym korením, soľou, bazalkou....
- keď mäso obelelo okorenila som ho paprikou a podliala som ho vodou a prikryla .... podusila som ho do mäkka...
- keď bolo mäso mäkké pridala som trojuholníčky karičky a celé črievko niva...
- opäť som to prikryla a na miernom ohni som počkala kým sa syry rozpustia a prepoja pridala som asi deci mlieka ... a nechala prevrieť ....
- ochutnala som keď treba môžete dosoliť každý podľa chuti , jemne som to zahustila múkou a odstavila som z ohňa.... na záver som prelisovala cesnak , nastrúhala muškátový orech a premiešala som mäsko aby sa chute spojili... podávala som so slovenskou ryžou ale každý podľa chuti, druhá a veľmi dobrá varianta sú opekané zemiaky na masle... prajem dobrú chuť... takto ja pripravujem slovenskú ryžu .... http://varecha.pravda.sk/recepty/slovenska-ryza-a-la-bogar-fotorecept/42729-recept.html