Foto: gordonko
....žihlava je vraj zdravá , tak som si dnes na prechádzke natrhal a večeru znej pripravil ..... Zobraziť celý popis....žihlava je vraj zdravá , tak som si dnes na prechádzke natrhal a večeru znej pripravil ..... ( naložil som si 2x )
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
žihlavu , ...mal som jej plný sáčik na rožky ........ prepláchneme studenou vodou
-
2
a dáme ju zabariť do vriacej vody
-
3
obereme lístky
-
4
tie si nakrajame na menšie kusky
-
5
kuracie prsia som si narezal na menšie
-
6
osolil a okorenil čierným korením
-
7
a osmahol na panvici
-
8
na panvici som ich osolil z druhej strany a aj tu som osmahol
-
9
z chladničky som vybral osolené mlieko čo som mal z nevydarenej výroby syra a prilial 2 - 2,5 dcl
-
10
no a tyčovým mixerom som to nasekal najemno
-
11
kuracie prsia sú hotové , vyberieme ich von a na výpek dáme pokrájanú cibulu
-
12
... ked je cibula do sklovita pridáme mrazenú zeleninu a pod pokrievkou ju podusíme a prehrejeme
-
13
pridáme zmixovanú žihlavu premiešame
-
14
už som iba dosolil .... mal som pripravený cesnak ,ale chutilo to aj bez neho , dokonca tá ližička smatanky čo je na titulnej fotke tam nieje potrebná , viac mi to chutilo aj bez smatanky
-
15
takže vám prajem DOBRÚ CHUŤ
Pozdravujem Ťa
ja som voštvrtok robila dusené mäsové bochníčky+zemiaky+žihľava...žihľavu som obarila vo vriacej vode-celú-teda len vršky som trhala-potom na tuk cibuľu+cesnak-posekanú sparenú žihľavu..zaliala tým vývarom-z nej-dochutila a ende,,,
pred týždňom som robila na spôsob prívarku so smotanou..dávame aj pod vajíčka-praženicu...
alebo:žihľavu dám na dno hrnca-na to zemiaky= variť-scediť a zmiešať=žihľavové zemiaky...
si šikovný...:-)