Kuracie prsia s broskyňou

gordonko - fotkagordonko, 12. apríla 2013
Kuracie prsia s broskyňou
Foto: gordonko

..toto som jedol 1 x v P.Bystrici v hoteli ,,GARDEN,, nieje to presný recept ,ale je mu veľmi podobný ..... neviem ...... , ked nám niekde niečo chutí nemali by nám dať aj recept ????

20 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie prsia si naporcujeme jemne naklepeme ,osolíme a okoreníme

    Kuracie prsia s broskyňou - obrázok 1
  2. 2

    kompotované broskyne scedíme a zrežeme ,aby neboli také vysoké

    Kuracie prsia s broskyňou - obrázok 2
  3. 3

    z múky ,cesnaku, soli a vody si spravíme riedšiu ,,cesnakovú zátrepku,, a necháme prejsť varom

    Kuracie prsia s broskyňou - obrázok 3
  4. 4

    kuracie prsia z jednej strany opečieme , otočíme ich , položíme na opečenú stranu broskyňu

    Kuracie prsia s broskyňou - obrázok 4
  5. 5

    a cez to položíme plátok syra , ktorý sa pri opekaní kuracích prs z druhej strany roztopí

    Kuracie prsia s broskyňou - obrázok 5
  6. 6

    podávané s ryžou a opekanými zemiakmi preliaté cesnakovou zátrepkou DOBRÚ CHUŤ

    Kuracie prsia s broskyňou - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Oprážané

Diskusia k receptu

angast
keby to bol presný recept tak ten hotel by už bol v konkurze.
Nehnevaj sa , ale tá cesnakovo- múčna zátrepka tam určite nebola.
Ináč ostatné super .
angast
nebola tá omáčka so smotany s nivou, alebo šampiňonmi ?
Prepáč, nie som kuchár, ale voda , cesnak a múka - to sa mi nezdá.
3sandra3
@angast v recepte sa píše zátrepka z vody, múky a cesnaku, nie omáčka. Samozrejme, že omáčka pozostáva z iných ingrediencií ....
angast
@3sandra3
nehnevaj sa , nech sa to volá ako chce, ale voda s múkou dochutená cesnakom mi pripomína niekdajšie lepidlo na tapety, ale toto bude lepšie voňať. Tebe by to chutilo ?
mirop
kuraci prsia s brokynou a syrom... za to by sa mala odoberat restauracna zivnost
gordonko
..ešte šťastie ,že niesom živnostník
@angast už si to ani nepametám , sú to asi 3 roky čo som to tam jedol ,aj recept je z archývu
@mirop ...prečo ??? bolo to dobré aj vPovažskej aj ta moja napodobenina
terezka51
Kuracie prsia osoliť, kari korenie, hladká múka, obaliť v cestíčku, vložiť do vyššej panvice s troškou oleja. Na prsia položiť koliesko zaváraného ananásu, na ten polovičku zaváranej broskyne (bez šupky) a nakoniec broskyňu prikryť 2 plátkami taveného syra. Prikryté zapekať bez otáčania cca 25-30 min. Neobracať! Gordonko, asi toto budú tie prsíčka čo si jedol. Alebo podobné, vyskúšaj.
violeta
@gordonko , ja opečiem nasolene a okorenene kuracie prsia z obidvoch stran, podlejem ich šťavou z kompótu a nechám chvílu vydusiť. Šťava je chutná, netreba do nej už nič pridávať
terezka51
Gordonko, skús aj bez ananásu, tá broskyňa sa pekne udrží na tom cestíčku. A omáčku si môžeš k tomu urobiť nejakú syrovú. Tá by sa k tomu hodila. Pekný deň!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha