Kuracie prsia s avokádom

Autor receptu: barbzu

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú mletú papriku, soľ, horčicu. Maso v marináde dobre premiešame. Zasypeme kukuričným škrobom a opečieme do zlatista na troche oleja. Vyberieme do nádoby a zakryjeme.
  2. Na oleji čo nám ostal z maska podusíme na kolieska nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku,pridáme nasekaný cesnak. Zázvor si ošúpeme a nakrájame na drobné kocočky,pridáme k cibuli, popražíme a pridáme aj čili.Podlejeme trochou vody. Papriku nakrájame na kocky a dusíme v omáčke asi 10 minút. Možeme pridať malú kocočku masla.
  3. Do základu omáčky pridáme konzervovanú fazuľu,prehrejeme, ďalej pridáme masko a premiešame, prilejeme ešte trochu vody,veľa nemiešame, dochutíme soľou ak je potrebné. Pretlačíme ešte jeden strúčik cesnaku a odstavíme.
  4. Avokádo musí byť zrelé. Olúpeme šupku, prerežeme okolo jadra,prepolíme a jadro vyberieme. Hneď pokvapkáme citrónom, posolíme,pokoreníme,pretlačíme 1 strúčik cesnaku a pridáme pár kvapiek olivového oleja. Poriadne pretlačíme vydličkou alebo zmixujeme.
  5. Naan placky alebo tortily pokropíme vodou a na 3 minútky dáme do vyhriatej rúry. Po pripečení dáme na taniere natrieme avokádovým pyré, na to naložíme maso a na každú porciu dáme trochu kyslej smotany.