Kuracie prsia s ananásovou salsou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme, do misky dáme prsia, olivový olej, kajenskú papriku a soľ. Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke odstáť najmenej hodinu a najlepšie cez noc.
  2. Ananásová salsa: Ananás očistíme a nakrájame na malé kocky, mätu umyjeme a nakrájame na tenučké rezančeky, dáme do misy a pridáme šťavu z limetky a med. Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky na hodinu, aby sa chute spojili.
  3. Rozpálime gril a prsia grilujeme na miernom ohni 15 – 20 minút, kým nie sú hotové. Podľa potreby obraciame. Podávame s vychladenou salsou a pečivom.