Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené orechmi s hroznovo-vínovou omáčkou

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018
Kuracie prsia plnené orechmi s hroznovo-vínovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
20-30 minút
na 120 °C

Suroviny

700 g
100 ml
100 g
1 KL
Omáčka:
120 g (bez zrniečok)
100 ml
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na 150 g plátky a naklepeme, zvyšné mäso rozmixujeme so smotanou, soľou, s kurkumou a čiernym korením. Touto zmesou potrieme pláty mäsa a na plnku dáme nasekané vlašské orechy.

  2. 2

    Pripravené mäso zrolujeme, zabalíme do alobalu, poukladáme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi 20–30 minút podľa hrúbky rolád.

  3. 3

    Omáčka: V panvici roztopíme lyžicu masla, pridáme cukor a bobuľky hrozna prekrojené na polovice. Všetko spolu karamelizujeme. Keď hrozno začína od karamelu hnednúť, podlejeme ho bielym vínom, necháme chvíľku variť a odstavíme. Do odstavenej omáčky pridáme lyžicu masla a miešame, kým sa úplne neroztopí.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Skvelé, aj predchádzajúci recept s bravčovou panenkou dobrý tip na párty s priateľmi, budem bodovať.