KURACIE PRSIA na masle - pre moju polovičku fotorecept
Foto: jerica
@jerica recept pre tých čo nechcú tráviť mladosť pri sporáku. Rýchlo , chutne , možno aj zdravo:-) Výhoda , spravené rýchlo na jednej panvici Zobraziť celý popis@jerica recept pre tých čo nechcú tráviť mladosť pri sporáku. Rýchlo , chutne , možno aj zdravo:-) Výhoda , spravené rýchlo na jednej panvici !!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravím kuracie prsíčko,maslo,cibuľku,šampiňony,varený zemiak v šupke,korenie
-
2
z vrchnej časti kuracieho prsíčka narežem vrecká , neprerežem
-
3
do každého zárezu vložím plátok masla
-
4
osolím
-
5
dám na horúcu panvicu,
-
6
po pol minúte podlejem trochou vody
-
7
prikryté nechám opekať ,
-
8
prsíčko po chvíľke otočím na stranu s kožou, znovu podlejem trochou vody , nechám prikryté , po chvílke opekania ,
-
9
prsíčko otočím , pridám zemiak uvarený v šupke , cibuľku , maslo , okorením čiernym korením,znovu podlejem trochou vody , prikryjem , nechám malú chvíľu dusiť
-
10
pridám šampiňony , kto nemá rád hríby môže si dať zeleninku,hrášok , podľa chuti , alebo čo má po ruke
-
11
prikryté krátko prejdem varom , ale len asi pol minúty !
-
12
pred koncom pridám zelené oregano a rozmarín , sparíme a môžeme servírovať
-
13
prsíčko po takejto maslovej úprave je aj pre tých ktorý kuracie prsia nemusia, je super šťavnaté ,
-
14
listy ľadového šalátiku polejem osladenou šťavou s citróna
-
15
dobrú chuť
Takto robievam často mojej polovičke s malými obmenami surovín.
Mám rada rýchlo a chutne navarené,hoc sporák a verecha sú moji kamaráti.
Keď môžem poradiť, tak pre tých čo nemusia hríby, obmieňam so šparglou, kto má rád luskovú fazuľku môže dať,cukinu,baklažán,no jednoducho fantázia , hlavne , že začína sezóna čerstvej zeleniny,z tohto receptu sa dá kúzliť , hlavne je základ cibuľka alebo pór,to nevynechávam,ešte poznámka k podlievaniu , keď som si istá , že ho vypijeme , občas otvorím flašku dobrého vínka a podlievam miesto vody vínkom,ale pozor hríby nie sú kamaráti s vínom,mám s tým skúsenosť.
Ukladám,urobím a dám vedieť
@medulienka teším sa, si moja krvná skupina:-)
odkaz pre @vieronik určite môžeš spraviť aj z morčacích prsíčiek , len ich necháš málinko dlhšie v panvici , tak isto dávať pozor, aby boli prepečené, neviem aká si skúsená vo varení,len daj pozor aby si mala vždy trochu šťavy pri pečení. Určite nebudeš sklamaná s výledkom.