Foto: nigella87
Doma nám ostalo červené vínko, tak som sa rozhodla že vyskúšam tento recept ... a chutilo nám :) Je to rýchly a veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisDoma nám ostalo červené vínko, tak som sa rozhodla že vyskúšam tento recept ... a chutilo nám :) Je to rýchly a veľmi jednoduchý recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Narezala som na stredne tenké plátky kuracie prsíčka, naklepala som, osolila, orascovala,okorenila a posypala sušeným cesnakom...
-
2
Potom som ich prudko orestovala z každej strany na rozpálenom oleji...
-
3
Do výpeku som dala nadrobno nakrájanú cibuľu, pridala som štipku čierneho korenia, sušeného cesnaku, rasce, soli a 1 čaj. lyžičku majoránky a červenej papriky. Cibuľku som krátko orestovala a potom som pridala prsia, kúsok opiekla a zaliala červeným vínom, pridala som bobkový list a nakrájaný strúčik cesnaku... Dusila som 20 minút - 2x som podliala vodou...
-
4
Potom som dorobila omáčku - pridala som 1 dl vody, lyžicu kečupu, podla chuti čierne korenie, soľ a lyžičku solamylu rozpusteného v troške vody na zahustenie... Do omáčky som naspäť dala mäsko a krátko povarila..
-
5
Hotovo ! Ako prílohu som zvolila varené zemiaky s petržlenovou vňatkou. Prajem dobrú chuť! :-))
Diskusia k receptu