Kuracie prsia - Kokšo fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tak ich pomenoval vnuk. Je to veľmi rýchle uvarené jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Odporúčam všetko pripraviť, lebo to ide rýchlo a potom nie je čas na to. Mäso krájam na hrubšie rezance. Zeleninu mám hotovú. Pór krájam na menšie kúsky a šunku na štvorčeky asi 1,5 cm. Smotanu rozšľahám so strúhankou. Tá to dobré zahustí a fajnovo ochutí.
-
2
Na pripravené mäso dám čerstvo mleté korenie, práškový cesnak a soľ. Premiešam a nechám postať 10 minút.
-
3
Na wok alebo hlbšiu panvicu nalejem olej. Po zohriatí oleja pridám pór, ten opečiem tak dve minúty a dám k nemu mäso.
-
4
Keď sa mäso zatiahne do biela, pridám šunku a ďalej pražím na plno zapnutý sporák.
-
5
Po chvíľke pridám zeleninu. Opekám stále na plno bez zakrytia, aby sa mi voda odparovala.
-
6
Keď je voda preč, nalejem smotanu zmiešanú so strúhankou. Povarím asi päť minút a je hotovo. Robím toto mäso na silný výkon sporáku. Ak sa vám vidí, že je to riedke, nepridávajte viac strúhanky. Keď to chvíľu postojí to ešte zhustne.
-
7
Prílohu si zvolte sami, ja som mal teraz ryžu. No ide k tomu aj cestovina i zemiaky. Želám aj vám dobrú chuť. Je to rýchli obed a ľahko stráviteľný. U deti je to obľúbene jedlo.
Inak úvodná fotka sa trochu podobá na slonie žrádlo. :-)
Ďakujem vám za milé komentáre všetkým. Aj tomu čo ma veľa nickov a potom to ,len prehadzuje - @Hadik , @Astor , @Mirop atď, ktorý ľúbi iba paštéty a nevie nič uvariť. Pritom nevie, že zelenina sa na zimu mrazí, aby bola stále čerstva. Nuž komu nie je z hora dané, ten to v lekárni nikdy nekúpi. A teraz si môžeš prepínať na ostatné nicky, ktoré som nemenoval a píš, veď nič iné nevieš. Musíš byť veľký úbožiak. Normálne ťa ľutujem.
Oprava to malo byť adresované všetkým a nie pod tvojím menom.
Ďakujem za komentár. To jednoducho nevedia pochopiť, lebo jedia len paštéty. Keď nie nech ukážu ako sa vedia zvŕtať kuchyni.
Este k receptu...Ja robievam kuracie prsia podobne, ale so sampinonmi. Ale aj tato tvoja verzia by mi chutila :-).
Ďakujem. Vnukom to veľmi chutí.
Recept je příjemná rychlovka, někdy udělám. S chutí - vím do čeho jdu, bo mraženou zeleninu mám ráda. Díky, Pítrs!
Jasné, že mám aj nicky @mirop , @astor , @pusta , @pusta 1, @pusta 2, @popolvar , @kukulienka71 a 1000 ďalších, aj @redakcia je môj nick.
Opúšťam ťa, idem si otvoriť ďalšiu paštétu a registrovať ďalšie nicky, dnes som si už vytvoril 4 nové, chcel by som to zaokrúhliť na 10.
Ďakujem za komentár. To bude niečo aj pre teba a nie , len pre brachu.
Choď už a na celú zimu. Nebudeš chýbať.
Ďakujem za milé slová. Veru keď im chutí je človek rád.
Ďakujem za komentár. lenže keď jej to uvaríš bude u teba stále.
Mrazená zelenina z obchodu je mimoriadne cenná aj pre prípadný obsah mykotoxínov, ale nič sa nedeje, podporia zdravie a zvláčnia pleť, tak určite si dávaj :-)
Ďakujem za komentár, ale tebe by prospela transformácia nicku vidím, že si vytiahol iné meno. Čo tak miesto prehadzovania nicku niečo aj urobiť, nech sa dačo aj nové naučím. Štaflík je pes z rozprávky? Len štekáš a nič nedokazuješ chúďa.
nestraš, človeče.
Tak z toho mam najmensiu obavu. Neviem, preco by mala zmrazena zelenina obsahovat viac mykotoxinov, ako ich moze byt v inych potravinach - napr.orechoch, hrozienkach, obilninach, kave, strukovinach......
haha někteří jsou naivní jako malá štěňátka - mikotoxiny, GMO, umělé tuky a podobné chuťovky, kontaminace apod. jsou všude a ve všem. Jediná cesta - nasadit si na svém poli - eko - bio - a makat, makat, makat. Pokud takoví lidé žijí a takto se chovají, nediskutují na sociálních sítích, bo na to nemají čas, prostor, energiu. Filozofování o nesmrtelnosti chrousta. Zabíjení času i sebe. Život je o inom.
Máš naprostou pravdu, milá @Janger , nesměli by jsme ani pít vodu a dýchat vzduch.
niečo podobné som už urobila viackrát-keď treba jesť a čas prípravy je krátky..šunku som nedávala..cesnak náš..celkom jedlé jedlo..
v poslednom čase sa všetko rozoberá tak do detailov-že sa obávam straty radosti zo žitia..
a tú si chcem zachovať do posledných dní..:-)
Namiesto ohovárania mladej či akej generácie investuj energiu do zopakovania si pravopisu. Variť nevieš, iba patláš, slovenčinu neovládaš, nechcel by som byť tvojím vnúčikom.
www.stream.cz/peklonataliri/771269-mimibazar-cz...
Nože ukáž ako vieš variť a potom píš chúďa zelenkavé.
Nevieš ani poriadne po slovensky a ideš hodnotiť druhých? Si na smiech.
Aj ty Brutus?
Namiesto ohovárania autorov receptov investuj energiu do rozdávania radosti..máš na to..až potom by som chcela byť tvoj každodenný hosť..:-)
Aj ty si tam chodíš po inšpiráciu??????
Ďakujem za komentár.
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-sote-a-la-grande/13507-...
.Máš tiež zaujímavý meter. Z jedného si robíš posmech a iný podobný recept chváliš.
Ďakujem za komentár a som rád, že chutilo aj vám.