Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci fotorecept

altyn - bez fotkyaltyn, 19. decembra 2020
Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept)
Foto: altyn

Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka. Potom uverejním aj recept na polievku. Neberte to prosím ako reklamu, iba ako návod.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
2 ks
3-5 ks
0,5 - 1 dcl
0,5 - 1 dcl
 (alebo biele)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pri tomto druhu hrnca treba mať všetky suroviny nakrájané a pripravené, pretože potom to už ide rýchlo. Takže si mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, ale v žiadnom prípade nenaklepeme. Nakrájame si cibuľu, mrkvu na 1 až 2 cm kúsky, zemiaky na 1,5 cm kolieska alebo kocky. Otvoríme víno a odstrihneme zopár vetvičiek tymianu alebo nachystáme si sušený.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vnútornej nádoby hrnca nalejeme toľko oleja, aby bolo pokryté dno. Zapneme program restovanie. Za chvíľku sa olej zohreje a opražíme na ňom pripravené mäso. Mäso dáme bokom.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme cibuľu, chvíľku miešame, toľko aby cibuľa zmäkla, no nezhorela. V tomto momente už môžeme vypnúť funkciu restovanie, ono to už "dôjde". Potom pridáme mrkvu, znovu chvíľu miešame, toľko aby sa obalila mrkva olejom. Zalejeme troškou vína a vývarom a premiešame.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrátime späť mäso, pridáme tymian, podľa potreby prilejeme trochu vývaru a vína. Len toľko aby bolo mäso zaliate do dvoch tretín.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na mäso pridáme mriežku, ktorá je v príslušenstve hrnca.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na mriežku položíme košík so zemiakmi, ktoré sme len máličko osolili.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nádobu uzavrieme tlakovým vekom. Zvolíme program "kura", 15 minút.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Chvíľu sa to bude zohrievať, až sa spustí program, tak to zvukový signál oznámi. Po uplynutí programu, v tomto prípade po 15 minútach nám zvukový signál znovu oznámi koniec. Vypneme program a vypustíme paru. Opatrne veko otvoríme. Košík so zemiakmi vyberieme pomocou chňapky, mriežku vyberieme a tiež mäso. Do omáčky pridáme kúsok masla a restujeme do zhustnutia omáčky. Žiadny program už netreba zapnúť, hrniec ešte stále zohrieva.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko si pekne uložíme do nádob na uskladnenie.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No, a mám obed pre dvoch, alebo pre mňa na dva dni.

    Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný hrnec. Výborne si navaril, milý @altyn , mně by moc chutnalo. Recept pěkný, suroviny super, díky za inspiraci. Jsi šikovný jak na varení, tak na pečení, fotopostup také super! Krásné Vánoce!