Kuracie kúsky v smotanovo - cesnakovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Obycajne robievam takto ryby. Je to rychle a chuti to celej rodine. Vcera som takto skusila upravit kuracinu.

4-6
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pouzila som kuracie stehna dolne s tou dlhsou kostou. Stehna som vykostila, narezala na mensie kusky, mierne naklepala, osolila a okorenila.
  2. Hladku muku som zmiesala s cerstvo mletym korenim styroch farieb, so susenym provenslavskym korenim, solou a cervenou paprikou.
  3. Kuracie kusky som obalila v muke a oprazila na rozohriatom oleji. Najprv z jednej strany
  4. a potom z druhej strany. Neoprazala som ich na velmi silnom oleji. Olej mal asi taku teplotu ako ked vyprazame rezne.
  5. Ked boli kuracie kusky oprazene z obidvoch stran, poliala som ich kyslou smotanou v ktorej som rozmiesala pretlaceny cesnak. Ja som do smotany priliala este asi 1/2 salky vody, lebo vsetci chceli aby bolo viacej omacky.
  6. Smotanu som premiesala s masom a nechala som vsetko spolu chvilu povarit asi tak 5 minut. Na koniec som omacku posypala posekanou petrzlenovou vnatkou.
  7. Salat som pripravila z libanonskych uhoriek, cervenej cibule a petrzlenovej vnatky. Uhorky som nakrajala po dlzke, cibulu na mesiaciky a petrzlenovu vnatku som nasekala na drobno. Zeleninu som ochutila balzamikovym octom, solou a cukrom.