Kuracie kúsky

Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou

Autor receptu: kucharka

Z jedného hrnca lahôdka pre celú rodinu - určite si pochutíte a vyhnete sa hádkam, kto bude umývať riad :)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Naporcované kura posolíme, pokoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Opekáme tak, aby kura nebolo úplne hotové. Dáme bokom a uchováme v teple.
  2. Na tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme nakrájané papriky (môžete dať každú inej farby ) a opekáme asi tak 3 minúty. Pridáme rozpučený cesnak, nakrájané rajčiny a harissu. Znova chvíľu opekáme. Posolíme a pokoreníme. Pridáme tarhoňu/orzo a premiešame. V lete používam zrelé rajčiny ale v zime, keď nemajú sladkú chuť, používam rajčiny v konzerve.
  3. Kura vrátime späť do panvice, zalejeme vývarom, dobre premiešame a ak treba posolíme a pokoreníme.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme nezakryté asi tak 20 minút. (Niekedy som robila aj na ohni/sporáku, ale zakryté, a tiež to bolo ok.)
  5. Samozrejme, harissu (pikantnú pastu) si môžete doladiť - pridať alebo ubrať, podľa toho, aké pikantné máte radi. Alebo ju úplne vynechať a nahradiť trochou pretlaku. Hotovo. Môžete posypať petržlenovou vňaťou.